0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Aralık 2018 Pazar 20:30:00 - Güncelleme:23 Aralık 2018 Pazar 20:47:00

Suudi Arabistan ve BAE, sosyal medya trolleri ile Başkan Erdoğan ve Türkiye aleyhine karalama kampanyası yürütüyor

Orta Doğu siyasetinde, ABD ile birlikte hareket ederek nüfuz savaşı başlatan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan bölgede en büyük risk olarak Türkiye'yi görüyor. Son günlerde sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan karalama kampanyalarının arkasında da bu ülkelerin "sosyal medya trolleri" yer alıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, İslam dünyasını parçalayacak hedeflerine ulaşma yolundaki en büyük engel olarak gören mevcut BAE ve Suudi Arabistanyönetimleri, Türkiye'ye yönelik karalama kampanyalarına hız verdi.

Bir süredir sosyal medyada yoğunlaşarak devam eden bu kampanyaların arkasında Cemal Kaşıkçı cinayetinin baş faili Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın bulunduğu belirtiliyor.

Türkiye'yi hedef alan kara propaganda projesi son olarak ekonomi odaklı şekilde yoğunlaştırıldı.

Sosyal medyada etkin Araplar tarafından, Türkiye'de kitlesel eylemler ve protestolar yaşandığı öne sürülerek, eski tarihli bazı eylemlerden fotoğraflar paylaşılıyor.

BAE ve Suud kaynaklı bu sistematik provokasyonların, turizm sezonu öncesi, erken rezervasyon döneminde başlatılması ise Türkiye'de tatil yapmayı planlayan Arap turistlerin etki altına alınarak, Türkiye'ye ekonomik darbe vurulması planının ayak sesleri olarak yorumlandı.

BİNLERCE KİŞİNİN PROTESTO YAPTIĞINI YAZDILAR

 Son olarak ise Al Arabiya'nın İngilizce yayın yapan sitesi geçtiğimiz gün İstanbul'da ekonomik kriz nedeniyle binlerce protestocunun katılımıyla bir gösteri düzenlendiğini yazdı.

Haberde Türk protestocuların Fransa'da gösteri yalan 'Sarı Yelekliler'e atıfta bulundukları da iddia edildi.

(Superhaber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX