0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:18 Eylül 2019 Çarşamba 21:54:00

Galatasaray galibiyeti kaçırdı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda Club Brugge ile golsüz berabere kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 1. maçında Club Brugge ile temsilcimiz Galatasaray karşı karşıya geldi. Jan Breydel Stadyumu'nda oynanan maç 0-0 berabere bitti.

Bu sonuçla Club Brugge ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi grup aşamasına 1'er puanla başladı.

Galatasaray bir sonraki maçında Paris Saint-Germain'i İstanbul'da ağırlayacak. Club Brugge ise Real Madrid'e konuk olacak.

GALATASARAY, BELHANDA HARİÇ İDEAL 11

Galatasaray, kalede Muslera, savunmanın sağında Mariano, solunda Nagatomo, ortada Luyindama ve Marcao, orta sahada N'Zonzi, Lemina ve Seri, sağda Feghouli, solda Babel, ileride ise Falcao ile maça başladı.

Galatasaray'da Younes Belhanda, sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı.

Brugge ise kalede Mignolet, savunmanın sağında Ricca, solunda Mata, ortada Matej Mitrovic ve Simon Deli, orta sahada Rits, Vormer ve Vanaken, ileride ise Dennis, Diatta ve Okereke ile mücadeleye çıktı.

BRUGGE, İLK DAKİKALARDA BASKI YAPTI

Galatasaray, topa sahip olarak başladı. Daha fazla pas yapan ve oyunu kontrol altında tutmaya çalışan ekibimiz, Brugge'nin dikine ve tempolu oyunu karşısında ilk dakikalarda zorlandı.

Brugge, ilk tehlikeyi 8. dakikada yarattı. Sağ kanatta topla buluşan Ruud Vormer bekletmeden ortasını uzak direğe doğru hareketlenen Emmanuel Dennis'e gönderdi. Golcü oyuncu uzak direğin hizasındaki altıpas çizgisinden kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gitti.

FALCAO, İLERİDE YALNIZ KALDI

Galatasaray savunmasının sağını zorlayan Brugge, sürekli olarak atak organizasyonlarını buradan yapmaya çalıştı. Galatasaray ise Radamel Falcao'yu topla buluşturmakta çok zorlandı.

Galatasaray'ın Falcao'yu savunma arkasına sarkıtmaya çalıştığı bölümlerde Brugge savunmacısı Simon Deli, kritik üdahalelerde bulundu.

RYAN BABEL, GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Club Brugge savunmasının ilk büyük hatası 31. dakikada geldi. Savunmanın yaptığı pas hatasını değerlendiren Ryan Babel sol çaprazdan ceza sahasına girerek sert vurdu ancak kaleci Simon Mignolet gole izin vermedi.

34'te ise Brugge, en tehlikeli atağını yaptı. Hızlı gelişen atakta sağ çaprazda topla buluşan David Okereke'nin vuruşu savunmadan sekerek ceza sahası içi sol çaprazına doğru açıldı. Bu noktaya hareketlenen Ricca gelişine vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

İLK YARI SONUNDA BRUGGE PRESİ

Brugge, ilk yarının sonunda da ön alanda agresif pres yapmaya başladı. Galatasaray orta sahası, bu dakikalarda pas yapmakta zorlanmaya başladı ve hatalar arttı.

Galatasaray savunmasının dikkatli olduğu ve hata yapmadığı ilk yarının son bölümü sonrası 0-0 eşitlikle soyunma odasına gidildi.

MUSLERA, MUSLERA, MUSLERA!

İkinci yarı orta saha mücadelesi şeklinde geçerek başladı. İki takımın da oyuna hakim olmaya çalıştığı ve oyunun dar alana hapsolduğu ilk 5 dakikanın ardından ilk tehlikeyi 51'de Brugge yakaladı. Savunma arkasına gönderilen pasa hareketlenen Dennis, ceza yayı sol tarafından ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ancak Fernando Muslera, kalesinde devleşerek gole izin vermedi.

54'te Brugge, bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Vormer ortasını ön direğe doğru gönderdi. Gelen topa savunma içerisinde iyi yükselen Okereke kafa vuruşunu yaptı ancak Muslera, müthiş bir refleksle sol köşeye uzanarak çizgi üzerinde gole izin vermedi.

FEGHOULI DİREĞE TAKILDI

Brugge'nin atağından 7 dakika sonra bu kez Galatasaray gole çok yaklaştı. Sağ çaprazda topla buluşan Sofiane Feghouli sol ayağının içi ile harika bir şut çıkardı ancak top sol kale direğine çarparak dışarı gitti.

Galatasaray'da Lemina yerine Emre Mor, Club Brugge'de ise Okereke yerine Openda, 61. dakikada oyuna dahil oldu.

İkinci yarı boyunca savunma arkasına atılan toplarla pozisyonlar bulan Brugge, 65'te bir kez daha aynı taktikle gole yaklaştı. Stoper Simon Deli'nin savunma arkasına havadan gönderdiği uzun pasa hareketlenen Lois Openda sol çaprazdan ceza sahasına girerek vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak sol kale direği dibinden dışarı gitti.

DIAGNE, 73'TE OYUNA GİRDİ

Brugge'de Dennis oyundan çıktı, Mbaye Diagne 73. dakikada oyuna dahil oldu.

Galatasaray, son 20 dakikada oyunu tek kaleye çevirdi ve ev sahibi ekibi yarı sahasına hapsetti. Brugge'nin pas yapmasına dahi izin vermeyen Galatasaray, pozisyon aramyışlarını sürdürdü.

ARKA ARKAYA TEHLİKELER AMA GOL YOK

82'de Nagatomo ile Galatasaray gole çok yaklaştı. ullanılan serbest vuruşta Sofiane Feghouli ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Savunmanın kafa ile karşıladığı top ceza yayı sol çaprazına doğru açıldı. Bu noktada topla buluşan Yuto Nagatomo sağ ayağı ile şık bir vuruş çıkartıyor ancak meşin yuvarlak sol kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

3 dakika sonra bir kez daha temsilcimiz golle burun buruna geldi. Ceza sahası içi sağ çaprazında Emre Mor topla buluştu ve bekletmeden vuruşunu yatı ancak meşin yuvarlak savunmadan sekerek kalenin sağ tarafından dışarı gitti.

Brugge deplasmanında Galatasaray, son bölümü baskılı oynasa da bir türlü 3 puanı getirecek golü bulamadı ve mücadele 0-0 sona erdi.

(Sporx)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX