0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Kasım 2017 Cuma 14:43:00 - Güncelleme:24 Kasım 2017 Cuma 17:40:00

Mısır'da camiye düzenlenen intihar saldırısında 200 kişi hayatını kaybetti

Sina Yarımadası'ndaki Ariş'te cuma namazı sırasında bir camiyi hedef alan saldırıda en az 200 can kaybı var. Hastanelere en az 80 yaralı taşındı, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Katliamdan feci görüntüler geliyor, ilk fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı. Kahire yönetimi, üç günlük ulusal yas ilan etti.

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki kenti Ariş'te bir camiye bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. Onlarca ölü ve yaralının olduğu saldırıyı uluslararası ajanslar 'son dakika' koduyla duyurdu.

Ariş'in batısındaki Bir el Abed kasabasındaki El Ravza camisini hedef alan saldırganlar, cuma namazı sırasında önce patlayıcıları infilak ettirdi. Resmi haber ajansı MENA, silahlarıyla da ateş açan saldırganların en az 200 insanı öldürdüğünü bildiriyor.

Hastanelere taşınan en az 80 yaralı var, can kaybının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor.

Görgü tanıkları, çok sayıda ambulansın camiden sürekli hastanelere gittiğini söylüyor.

Saldırıdan sonra Kahire yönetimi üç günlük ulusal yas ilan etti.

Akdeniz kıyısındaki Ariş'te son saldırı Ekim ayı sonunda yola döşenen bombanın patlatılmasıyla gerçekleşmiş, iki polis ölmüştü.

Dışişleri'nden kınama mesajı 

Dışişleri Bakanlığı sitesinden yapılan açıklamada, "Mısır’ın El Ariş kentinin batısındaki bir camide meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Mısır halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX