0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:07 Aralık 2019 Cumartesi 08:00:00

FarEnjiti doğal yolla yok edin

Zencefil, bal, fesleğen, sarımsak ve limon sayesinde farenjitten kurtulmak, bronşiti önlemek mümkün.

FarEnjitte boğazda ağrının yanı sıra yanma, kuruluk ve kızarıklık gibi şikayetler ortaya çıkar. Akut farenjitin tekrarlaması bronşite dönüşmesine neden olur. Mikrop kırıcı özelliğinin yanında üst solunum yollarını açan zencefil faranjit tedavisinde kullanılır. Etkili antioksidanlar arasında gösterilen zencefil salatalarda kullanıldığı gibi çayı da etkilidir.

SOLUNUM YOLLARINI AÇAR

Boğaz ve solunum yollarının mikroplardan temizlenmesine karşı etkili olan zerdeçal da göğüs ağrılarına faydalıdır. Bir bardak süte yarım çay kaşığı zerdeçal koyun ve kaynatın. Soğuduktan sonra bal ekleyerek günde 3 kere için. Kısa sürede farenjitten kurtaracaktır. Farenjite iyi gelen diğer bir bitki ise nanedir.  Bu bitki, tahriş olan boğazın toparlanmasını sağlar. Solunum yollarını açtığı gibi, hastalıktan meydana gelen tahrişin kısa sürede giderilmesine yardımcı olabilir. Nane çiğnemek veya suda kaynarken buharını solumak faydalı olabilir.

BADEMCİK İLTİHABINA ADAÇAYI

Bir bardak su, 1.5 yemek kaşığı dolusu adaçayını karıştırın. 10 dakika kaynatın. Günde 3 defa, özellikle sabahları dişlerinizi fırçaladıktan sonra ve akşam yatmadan önce 2 defa uygulayın. 3-4 gün içinde bademcik iltihabınız geçecektir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX