0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Nisan 2022 Salı 11:31:00 - Güncelleme:12 Nisan 2022 Salı 11:31:00

Rusya-Ukrayna savaşının çevreye etkileri ne boyutta?

Kaynak: AA

ABONE OL

Prof. Dr. Nesrin Algan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın çevreye etkilerini değerlendirdi. Algan, "Bombalanan sanayi tesisi ve enerji santrali gibi kaynaklardan havaya ciddi miktarda zehirli gaz salınıyor." dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın çevre üzerindeki etkilerini değerlendiren Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Algan, bombalanan sanayi tesisi ve enerji santrali gibi kaynaklardan havaya salınan zehirli emisyonların sınır aşarak çok geniş bir alanda kirlenme ve asit yağmuru tehdidi taşıdığını, Karadeniz Biyosfer Rezervinde çıkan yangınlarda ise başta kuş popülasyonu olmak üzere çok sayıda hayvan ve bitkinin yol olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Etiketler : Rusya-Ukrayna Savaşı Prof. Dr. Nesrin Algan Ankara Üniversitesi Siyasal
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX