0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Haziran 2021 Salı 22:56:00 - Güncelleme:29 Haziran 2021 Salı 22:56:00

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Hollanda'nın 'taciz' açıklamasına cevap

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Hollanda Savunma Bakanlığı'nın 'taciz' iddialarına yalanlama geldi. Hollanda, bir fırkateyninin Rus jetleri tarafından taciz edildiğini iddia etmişti. Rusya ise iddiaları reddettiğini açıkladı.

Hollanda Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada 24 Haziran tarihinde Kırım açıklarında seyir halinde olan Hollanda fırkateyninin Rus jetleri tarafından taciz edildiği bilgisini 'sorumsuzluk' yorumunu da ekleyerek paylaşmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Hollanda'yı yalanlayan bir cevap geldi.

RUSYA İDDİALARI REDDETTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus uçaklarının Karadeniz'de Hollanda donanmasına ait 'Evertsen' adlı fırkateyni taciz ettiğine yönelik suçlamaları reddetti.

'HOLLANDA FIRKATEYNİ KERÇ BOĞAZINA YÖNELMİŞTİ'

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Karadeniz'de tarafsız sularda seyir halindeki Evertsen fırkateyninin, 24 Haziran'da rotasını değiştirerek Kerç Boğazı'na yöneldiği belirtildi.

'GÜVENLİ MESAFEDEN UÇTULAR'

Hollanda donanmasına ait gemiyi önlemek amacıyla Su-30 ve Su-24 savaş uçaklarının havalandığı bilgisine yer verilen açıklamada, 'Rus uçaklarının uçuşlarından sonra Evertsen rotasını derhal değiştirerek uzaklaştı. Su-30 ve Su-24 savaş uçakları Hollanda gemisi çevresinde uluslararası kurallar doğrultusunda güvenli mesafeden uçtular.' denildi.

Etiketler : Hollanda Savunma Bakanlığı Rusya Savunma Bakanlığı taciz Rusya
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX