0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Eylül 2019 Pazar 14:07:00 - Güncelleme:22 Eylül 2019 Pazar 14:09:00

Rusya Savunma Bakanı Şoygu: ABD, hem Rusya hem de diğerleri için başlıca tehdit

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD’nin, sahip olduğu güç bakımından herkesten üstün olduğuna inanıyor olmasının ve bu inanışı nedeniyle aptalca adımlar atabilecek olmasının hem Rusya hem de diğer ülkeler için başlıca tehdit olduğunu söyledi.

Moskovskiy Komsomolets gazetesine röportaj veren Rus Savunma Bakanı Şoygu, ülkesi için başlıca tehdidin ne olduğuna ilişkin fikirlerini açıkladı.

ABD’deki siyasi elit içinde yaygın olan ‘herkesten üstün olma inancının’ bu ülkeyi ‘aptalca adımlar atmaya’ itebileceğini, bunun da Rusya ve diğer tüm ülkeler için başlıca tehdit olduğunu kaydeden Şoygu şunları söyledi: “Kendi zayıf noktalarınızın farkında olursanız ve istediğiniz şeyler, denge ile herkesin eşit bir biçimde güvende oluşu olursa, bunlar sizi aklınızı kullanmaya iter. Ancak, ABD’de inanmaya devam ettikleri gibi, güç dengesinin sizden yana olduğuna inanıyorsanız, o halde aklınıza pek çok aptalca fikir gelebilir.”

'SADECE AFGANİSTAN İÇİN, RUSYA’NIN 1 YILLIK SAVUNMA BÜTÇESİNE DENK HARCAMA YAPILIYOR'

Bunun yanında Şoygu, Rusya’da bilim ve sanayinin gelişmesinin ülkenin ABD’ye karşı koymasına imkan tanıdığını belirtip şunları ekledi: “Ancak bu, Moskova’nın Washington ile her cephede çekişmeye çalıştığı anlamına gelmiyor. ABD’nin askeri bütçesini alıp inceleseniz dünyanın her bir yanına yayılmış çeşitli askeri üsler için devasa harcamalar yapıldığını görürsünüz. Zira Amerika’nın bu üslerinin sayısı 170’i buluyor. Sadece Afganistan’daki operasyonlar için ayırdığı bütçe neredeyse, Rusya’nın yıllık savunma harcamalarına denk.”

(Sputnik)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX