0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ocak 2019 Salı 12:50:00 - Güncelleme:29 Ocak 2019 Salı 14:05:00

Rusya: Maduro'yu desteklemek için gerekli adımları atacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Rusya Maduro'yu desteklemek için gerekli tüm adımları atacak' dedi.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin, Venezüella devlet petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım uygulamasının 'yasa dışı' bir girişim olduğunu söyledi. Rus Dışişleri Bakanı, ABD'yi yaptırımlar ile Venezüella'nın devlet varlıklarını ele geçirmeye çalışmakla suçladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin, Venezüella devlet petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım uygulaması eleştirdi ve bu kararı 'yasa dışı' olarak tanımladı.

Venezüella'da işleri olan ABD şirketlerinin yaptırımlar dışında tutulduğu hatırlatmasını da yapan Lavrov, "Bu şu anlama geliyor: (Venezüella'da) hem rejim değiştirmek, hem de bundan kâr sağlamak istiyorlar" dedi.

Rus Dışişleri Bakanı ayrıca, ülkenin lideri Nicolas Maduro'yu desteklemek için Rusya'nın gereken tüm adımları atacaklarını söyledi.Kremlin'den de ABD'nin Venezüella'nın devlet petrol şirketine yönelik yaptırımları kararı hakkında sert bir açıklama geldi.

ABD'nin Venezüella'ya yönelik yaptırımlarının 'var olabilecek tüm uluslararası normların ihlali' olduğunu da kaydeden Lavrov, ABD'nin bu Latin Amerika ülkesinde herkesin görebileceği bir şekilde 'yasa dışı bir rejim değiştirme yoluna başvurduğunu' söyledi.

Rus Dışişleri Bakanı, ABD ile müttefiklerini Venezüella'daki ekonomik ve siyasal krizin çözümlenmesini engellemekle de itham etti.

Bunların yanı sıra Lavrov, ABD'nin Venezüella'ya dönük yaptırımlarının ulusal finans sistemi olan Amerikan Doları'na olan güveni de bir defa daha sarstığını belirtti.

KREMLİN: YAPTIRIMLAR YASA DIŞI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da söz konusu yaptırımları 'yasa dışı' olarak niteledi ve bunun Latin Amerika ülkesinin 'iç işlerine açık bir müdahale olduğu' vurgusunu yaptı.

Ayrıca Peskov, Rusya'nın bu yaptırımların etkilerini değerlendireceğini ve Venezüella'da kendi çıkarlarını korumak için var olan tüm yasal mekanizmaları kullanacağını söyledi.

ABD'nin yaptırımların haksız rekabete yol açacak bir adım olarak da görülmesi gerektiğini belirten Kremlin Sözcüsü, bu ekonomik önlemlerin, Venezüella'nın iç işlerine hiç gizlemeye dahi gerek görmeden müdahale etmeye devam edildiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX