0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Nisan 2017 Cumartesi 10:16:00 - Güncelleme:08 Nisan 2017 Cumartesi 10:18:00

Ruhani'den dünyaya çağrı!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Suriye'deki saldırıya sert tepki gösterek, "Dünyayı, bölge ve dünya için tehlikeli ve yıkıcı sonuçları olan bu tip politikalara karşı tavır koymaya çağırıyorum” dedi.

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin Suriye’deki Şayrat Hava Üssü'ne düzenlediği füze saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, dünyayı bu olaya karşı tavır koymaya çağırdı.

 

Ruhani, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, “ABD’nin Suriye’deki Şayrat Üssü'ne gerçekleştirdiği saldırı, bölgede terör ve aşırıcılığın, dünya çapında düzensizlik ve kanunsuzluğun güçlenmesi anlamına gelip ve tamamıyla kınanılacak bir olaydır” diye kaydetti.

 

Ruhani mesajında, “Dünyayı, bölge ve dünya için tehlikeli ve yıkıcı sonuçları olan bu tip politikalara karşı tavır koymaya çağırıyorum”  dedi.

 

Dün de İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'yi söz konusu saldırıyla El Kaide ve DEAŞ'ın yanında durmakla suçlamıştı.

 

ABD'de Başkan Trump'ın talimatının ardından Doğu Akdeniz’de konuşlu USS Porter ve USS Ross destroyerlerinden ateşlenen 59 Toma Hawk füzesi, Suriye'nin Şayrat Hava Üssü'nü vurmuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX