0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Aralık 2018 Cumartesi 10:24:00 - Güncelleme:29 Aralık 2018 Cumartesi 10:26:00

Pentagon, terör örgütü PKK/YPG’ye dağıttığı silahları geri toplamak istemiyor

Reuters'a konuşan ABD’li yetkililer, Pentagon'un terör örgütü PKK/YPG'ye dağıttığı silahları geri toplamayı düşünmediğini belirtti.

TM Haber Merkezi

Reuters haber ajansına konuşan ABD’li yetkililere göre, ABD birliklerinin Suriye’den çekilme planı üzerinde çalışan ABD’li komutanlar, Beyaz Saray’a terör örgütü PKK/YPG'ye dağıtılan silahların toplanmaması önerisinde bulunacak.

İsminin verilmemesi şartı ile konuşan üç yetkili, önerinin, ABD ordusunun, birliklerin Suriye’den çekilmesi için hazırlamakta olduğu taslak plan üzerinde yapılan tartışmaların bir parçası olduğunu belirtti.

Pentagon’daki tartışmaların henüz erken bir aşamada olduğunu ve nihai kararın alınmadığını belirten yetkililer, tamamlanacak planın önümüzdeki günlerde ABD Başkanı Donald Trump’a sunulacağını söyledi.

Reuters’a açıklamada bulunan Pentagon, terör örgütüne dağıtılan silahların akıbetinin ne olacağı konusunda yorum yapmanın henüz “erken” ve “uygunsuz” olacağını belirtti.

Pentagon Sözcüsü Komutan Sean Robertson, “Planlama hala devam ediyor. Birliklerimizin güvenliğini sağlamak için tüm önlemleri alırken, kontrollü ve tasarlanmış bir çekilme üzerine odaklandık” ifadelerini kullandı.

Pentagon’un PKK/YPG’ye dağıttığı silahların kaydını tutmasına rağmen dağıtılan tüm silahların yerinin tespitinin neredeyse imkânsız olacağı belirtilen haberde, ABD’li ismi açıklanmayan bir yetkili “Onları nasıl geri alacağız ve kim geri alacak?” diye konuştu.

ABD, son 2 yıl içinde Suriye'de tek müttefiği olarak nitelendirdiği terör örgütü PKK/YPG'ye binlerce silah ve mühimmat sevk etti. DEAŞ tehdidi ortadan kalktığında PKK/YPG'ye verilen silahların geri toplanacağına dair her defasında Türkiye’ye söz veren ABD’nin, çekilme kararından sonra bu sözü tutup tutmayacağı merak konusu.

ABD’nin terör örgütüne verdiği binlerce tır silahın akıbeti hakkında dün açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “YPG’de kalacak diye bir şey yok. Liderler yukarıda bir çatı çizdiler, biz içini doldurmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullanmış ve bu konu hakkında ABD’li yetkililerle temas halinde olunduğunu açıklamıştı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX