0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ekim 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:12 Ekim 2018 Cuma 00:41:00

Münbiç'te Fransız oyunu 

Afrin’de beton tüneller için teröristlere çimento desteğinde bulunan Fransız şirketi Lafarge’ın, bu kez Münbiç’teki PKK/YPG'lilere yardım ettiği belirlendi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınırda oluşan terör tehdidini bertaraf etmek için 22 Ocak’ta Zeytin Dalı Harakâtı’nı başlatarak Afrin’i PKK/YPG’li teröristlerden temizledi. Teröristler operasyon öncesi, Mehmetçik'e kalleş pusular kurabilmek için Afrin'e onlarca tünel kazdı. Özel olarak tasarlanan bu beton tüneller için Fransız çimento şirketi Lafarge’dan yardım aldı. Buna rağmen Mehmetçik bu tünelleri yerle bir ederek teröristlerin başına yıktı. 

MÜNBİÇ'E DE YAPIYORLAR 

Aynı plan Münbiç'te de hayata geçirmeye çalışılıyor. TSK'ın olası bir operasyonuna karşı ilçede hendek ve tüneller kazmaya başlayan teröristler, yine Fransız şirketinden destek alıyor. Lafarge NATO standartlarının üzerinde yapılan tüneller için terör örgütüne çimento sağlıyor. Fransız şirketinin fabrikası terör örgütünün işgal altında tuttuğu Ayn el Arap’ta (Kobani) bulunuyor. Çimento fabrikasının yanında ise Amerikan üssü var. 

DEAŞ’A HARAÇ VERİYORDU 

Çimento devi Lafarge, PKK/YPG'den önce terör örgütü DEAŞ'a destek sağlıyordu. Lafarge'ın Suriye'deki fabrikasında üretime devam edebilmek için örgüte yıllarca haraç verdiği ve teröristlerden petrol satın aldığı ortaya çıkmıştı. Şirket hakkında Paris savcılığı tarafından “Suriye'de DEAŞ militanları dahil birçok teröristi finanse etmekle” suçladıkları çimento devi Lafarge şirketi hakkında soruşturma açılmıştı. Lafarge ayrıca “İnsanlığa karşı işlenen suçlara karşı ortak olmak”la suçlanmıştı. 

Teröristlere 300 TIR'lık silah

ABD yönetimi DEAŞ’la mücadele bahanesiyle terör örgütü PKK/YPG’ye silah sevkıyatına devam ediyor. Bölgedeki koalisyon güçleri tarafından PKK/YPG’nin paravan örgütü Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) önceki gece 300 TIR’lık silah yardımı yapıldı. Irak'ın kuzeyindeki Simelka Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçen TIR’ların üzerinde zırhlı araçlarla iş makinelerinin de bulunduğu görüldü. Haberde, zırhlı araçların bir kısmının sözde Münbiç askeri meclisine verileceği belirtildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX