0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ocak 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:29 Ocak 2019 Salı 08:00:00

Maduro'dan gövde gösterisi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ülkesindeki 'emperyalist darbe girişimi' karşısında askerlerden “birlik ve disiplin” içinde olmalarını istedi. 

Ülkesinde “geçici devlet başkanlığı” ilan eden muhalifler, dışarıda ise başta ABD olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesinin baskısı karşısında zor günler geçiren Devlet Başkanı Maduro, Carabobo eyaletindeki 41. Zırhlı Tugayı ziyaret ederek güvenlik güçleriyle bir araya geldi. 

KOMPLOLAR BOZULDU

Askerlere hitap eden Maduro, orduyu bölmek için sürekli komplo kurulduğunu, fakat güvenlik güçlerinin Venezuela'ya ve anayasasına giderek daha sadık hale geldiğini söyledi. “Venezuela tarihinin en önemli askeri hareketliliğine hazırlanıyoruz” diyen Maduro, ülkesindeki “emperyalist darbe girişimi” karşısında askerlerine birlik ve disiplin içinde olma talimatı verdi. Maduro, “Hiç kimse kutsal gökyüzümüze dokunmasın diye tüm silah sistemlerini, askeri gücü, operasyon kabiliyetini, asker sivil birliğini ve milis kuvvetleri hazır tutacağız” dedi. Kendisini devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Washington Post'a Maduro'yu devirme çabasını anlattı. 

POMPEO'DAN JET KABUL 

Guaido, Maduro'yu devirebilmek için orduda kendisine sempati duyan generaller ve sivil yetkililerle görüştüğünü açıkladı. Guaido, Maduro karşıtlığıyla bilinen ve 2014'te ABD'ye sığınan Carlos Vecchio'yu, geçici hükümetin ABD temsilciliğine getirdiğini duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Guaido tarafından atanan Vecchio'yu kabul ettiklerini açıkladı. Pompeo, Vecchio'nun ABD ve Venezuela arasındaki diplomatik ilişkileri yönlendireceğini ve bu konuda tüm yetkiye sahip olacağını belirtti. 

BİLDİK TEZGÂH

Türkiye’nin önü Gezi olaylarıyla kesilmeye çalışılmıştı. Eylemcilerin sokaklara çıkması için her yola başvuran provokatörler, çeşitli karikatürlerle tüm mecralardan çağrı yapıyordu. Tezgahlanan kirli oyun şimdi de Venezuela'da sahneleniyor. Maduro'yu devirmek için elinden geleni yapan ABD, sokak olaylarına açık destek veriyor. Türkiye'deki karikatürlerin aynısı şimdi de Venezuela'da yayınlanmaya başladı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX