0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Kasım 2017 Pazar 13:37:00 - Güncelleme:19 Kasım 2017 Pazar 14:59:00

Kuzey Kore'nin yeni silahı uydudan görüntülendi!

Kim Jong-un'un ilk operasyonel balistik füze denizaltısını inşa ettiğini gösteren fotoğraflarda, su altından fırlatma test bölümü gibi detaylar net şekilde seçiliyor. İlk başarılı denizaltı füze denemesini Temmuz ayında yaptığı sanılan Kuzey Kore'nin yeni hamlesi, ABD istihbaratının tahminlerini geride bıraktı.

Yıl içerisinde 20'den fazla füze testi yaparak dünyayı titreten Kuzey Kore, yepyeni bir adım daha atıyor.

Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerini uydu aracılığıyla izleyen '38 North' adlı analiz grubu, Kim Jong-un'un ilk operasyonel balistik füze denizaltısını inşa ettiğini gösteren fotoğraflar paylaştı. Agresif bir programla ilerleyen Pyongyang yönetimini uydudan yakalayan görüntüler, 5 Kasım tarihine ait.

Görüntülerde su altından fırlatma test bölümü, fırlatma tüpü kumanda kulesi gibi detaylar net şekilde seçiliyor. Sinpo'daki tersaneden elde edilen yeni kareler ayrıca denizaltı füzeler için özel bir çalışmanın devam ettiğini kanıtlıyor.

BBC'ye göre tersanedeki hareketlilik füze taşıyabilen başka bir denizaltı inşaatının ipuçlarını veriyor, rampa ve kule vinçleri sürekli hareket halinde.

Eski silahlanma kontrolü uzmanı Mark Fitzpatrick, nükleer füzeli denizaltının bir saldırıya uğraması halinde Kuzey Kore'ye ikinci vuruş imkanı vereceğini söylüyor. Fitzpatrick, "Şu ana kadar Kuzey Kore analistleri sıklıkla şaşırttı ve füze geliştirmede beklenen hız aşıldı" diyor.

Ağustos ayında sinyaller gelmişti

Kuzey Kore'nin ilk başarılı denizaltı füze denemesini Temmuz ayında yaptığı tahmin ediliyor. Kim Jong-un'un elinde 70 denizaltı var.

ABD, Ağustos ayında Kuzey Kore'nin olağandışı ve görülmemiş seviyede denizaltı faaliyeti içinde olduğunu belirlemişti. CNN International'da yer alan haberde, aynı tersanede füze fırlatma testleri yapıldığı aktarılmıştı.

CNN'ne konuşan ABD'li istihbarat uzmanları, Kuzey Kore'nin elindeki denizaltıların çoğunluğunun oldukça eski ve füze fırlatma kabiliyetine sahip olmadığını belirtmişti.

38 North'un paylaştığı yeni görüntüler, bunun tersini gösteriyor.

Dünya durduramıyor

Ekim ayı sonunda atmosferde hidrojen bombası test edebileceğini duyuran Kim Jong-un, son füze denemesini Eylül ayı ortasında gerçekleştirmişti. 3 bin 700 kilometre kat eden kıtalararası balistik füze, Japonya'nın üstünden geçerek Pasifik Okyanusu'na düşmüş ve dünya sarsılmıştı. Söz konusu test, Kuzey Kore'nin ikinci kıtalararası balistik füzesi olarak kayıtlara geçti. İlk deneme, Temmuz ayında yapılmıştı.

Eylül ayı başındaki hidrojen bombası testi ise, bölgede 6.3 büyüklüğünde depreme yol açmıştı.

Yıl içinde Birleşmiş Milletler'in yeni yaptırımlarına hedef olan Kim Jong-un, bildiğini okumaya devam ediyor.

Nisan ayından bu yana Kuzey Kore ve ABD arasında nükleer savaş tehditleri havada uçuşuyor, Trump ve Kim birbirlerine hakaret yarışına girmiş durumda. ABD lideri için 'akıl hastası' gibi ifadeler kullanan Kim'e Trump'ın taktığı isim ise, 'roket adam.'

Trump, Kim'in füze ve nükleer silah testlerini Çin üzerinden baskı yaparak durdurmayı denedi ancak bu politikası başarısız oldu.

Son olarak, hafta içinde Çin lideri Xi Jinping'in özel temsilcileri Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'ı ziyaret etti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX