0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ocak 2019 Salı 13:59:00 - Güncelleme:22 Ocak 2019 Salı 14:26:00

Kuzey Kore'nin füze çalışmalarına devam ettiği ortaya çıktı

Kuzey Kore'nin ABD'ye füze çalışmaları konusunda yalan söylediği uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. ABD merkezli yayım yapan bir düşünce kuruluşu, Kuzey Kore'nin füze çalışmalarına devam ettiğini ve ABD'ye bu konuda yalan söylediğini ortaya koydu.

TM Dijital Haber Merkezi

Kuzey Kore’nin, ABD ile anlaşmasına rağmen füze geliştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ettiği ortaya çıktı.

Washington Post gazetesinin Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin raporlarına dayandırdığı haberine göre, Beyaz Saray'ın Kuzey Kore ile ABD arasındaki ikinci nükleer zirve için çalışmalar yürüttüğü günlerin hemen öncesinde ortaya çıkan uydu görüntüleri, Kuzey Kore’nin Seul'ün 160 km kuzeybatısında yer alan bir bölgede gizli bir balistik füze üssünde çalışmalarına devam ettiğini ortaya koydu.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jon-un ile gerçekleştirdiği zirve sonrasında resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kuzey Kore artık nükleer bir tehdit değil." demişti.

ABD ve Kuzey Kore liderleri arasındaki ikinci zirvenin ise şubat ayı içerisinde gerçekleşeceği açıklanmıştı.

Mike Pence: Somut adım noktasında baskı yapılacak

ABD Başkanı Trump'ın yardımcısı Mike Pence, iki lider arasında gerçekleşecek zirve öncesinde Fox News Sunday'e yaptığı açıklamada, Trump'ın Kim Jong-un'a Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına ilişkin "somut adımlar" atması konusunda baskı yapacağını belirtti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX