0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Ekim 2021 Pazar 08:30:00 - Güncelleme:31 Ekim 2021 Pazar 10:02:00

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan kıtlıkla mücadele için çağrı: "Siyah kuğu yiyin"

Kuzey Kore Lideri Kim Jong, küresel ısınmayla beraber gıda ve ilaç kıtlığının arttığını belirterek ülkesinin 73 yıllık tarihinin en kötü günlerini geçirdiği açıkladı. Kim, vatandaşlardan 'leziz ve protein deposu' siyah kuğu tüketmesini istedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle Rusya ve Çin ile sınırlarını kapatan Kuzey Kore, sahip olduğu nükleer ve balistik füzelerin sonucunda uluslararası yaptırımlarla mücadele etmeye devam ediyor. Yaşanan gelişmelerle birlikte ülke tarihinin en zor günlerini geçiriyor.

GIDA VE İLAÇ KONUSUNDA SIKINTILAR YAŞIYORLAR

Özellikle gıda ve ilaç konusunda yaşanan sıkıntı, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'u harekete geçirdi.

SİYAH KUĞU ÇAĞRISI

Vatandaşlarına 'siyah kuğu' yeme çağrısında bulunan Kim, ürünün lezzetine ve besin değerlerine dikkat çekti.

ÇİFTLİKLERİ BULUNUYOR

Kore İşçi Partisi'nin baş sekreteri Ri Jong Nam tarafından ülkesinin doğusunda açılan Kwangpho Çiftliği, siyah kuğuların yetiştirilmesi için kullanılıyor.

KANSERE KARŞI ETKİLİ

Kuzey Kore'de yayın yapan NK News, 2019 yılından bu yana ülkede tüketilen siyah kuğu etinin kansere karşı etkili olduğunu ortaya çıkaran araştırmaların olduğunu da iddia ediyor.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX