0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ağustos 2020 Perşembe 10:11:00 - Güncelleme:13 Ağustos 2020 Perşembe 10:18:00

Karadeniz'de restleşme: Rus savaş uçakları ile ABD uçakları yine karşı karşıya geldi

Kaynak: İHA

ABONE OL

ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait P-8A Poseidon devriye uçağı ve ABD Hava Kuvvetleri'ne ait RC-135 keşif uçağının, Rusya sınırına yaklaştığı gerekçesiyle Rus SU-27 tipi savaş jeti tarafından uzaklaştırıldığı bildirildi.

Karadeniz semalarında keşif uçuşu icra eden ABD Hava Kuvvetlerine ait Boeing P-8 Poseidon tipi keşif uçağının, Rusya sınırına yaklaştığı gerekçesiyle Rus SU-27 tipi savaş jeti tarafından uzaklaştırıldığı bildirildi.

ABD’nin Karadeniz üzerinde yaptığı keşif uçuşlarına bir yenisi daha eklenirken, Rus ve ABD uçakları yine karşı karşıya geldi. Rusya Federasyonu Savunma Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre ABD Hava Kuvvetleri’ne ait Boeing P-8 Poseidon tipi keşif uçağı Karadeniz üzerindeki tarafsız sularda uçuşunu gerçekleştirirken Rus sınırına yaklaştı.

Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi’nden kalkış yapan SU-27 tipi savaş uçağı, Karadeniz üzerinde keşif faaliyeti yürüten ABD uçağını takibe başladı.

Rusya'dan yapılan açıklamada, müdahale sonucu ABD uçağının Rus sınırlarını ihlal etmediği duyurulurken, havada yaşanan gerilimin bir süre sonra sona erdiğini ifade etti.

SU-27 savaş uçağının kendi hava üssüne döndüğü söylenirken Rus uçağının manevrasının uluslararası anlaşmalara uygun olarak gerçekleştiği savunuldu.

Etiketler : RUSYA ABD UÇAK SINIR İHLALİ SU-27 SU-27 savaş uçağı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX