0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Eylül 2020 Perşembe 16:04:00 - Güncelleme:03 Eylül 2020 Perşembe 16:19:00

İsrail televizyonu: Bahreyn de İsrail ile ilişkileri normalleştirecek

Kaynak: AA

ABONE OL

Bahreyn, BAE ve İsrail arasındaki “normalleşme” anlaşmasına açık bir şekilde destek vermişti. Anlaşmayı “barışa dönük tarihi bir adım” olarak nitelendiren Körfez ülkesi Bahreyn'in de İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayacağı iddia edildi.

İsrail'in Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberinde, Tel Aviv ile Abu Dabi arasında ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının imzalanmasının ardından Bahreyn'in de İsrail'i tanıyacağı öne sürüldü.

Adı açıklanmayan İsrailli bir yetkiliye dayandırılan haberde, BAE ile İsrail arasındaki anlaşmanın bu ayın ortasında Washington'da imzalanmasının beklendiği ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Arap ülkeleriyle İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için çıktığı Orta Doğu turunda geçen ay Bahreyn'i de ziyaret etmişti.

Uluslararası basında yer alan haberde, Bahreynli yetkililerin İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi için bağımsız Filistin devletinin kurulmasını şart koşarak, Pompeo'nun önerisini üstü kapalı geri çevirdiği kaydedilmişti.

Etiketler : İsrail İsrail normalleşme Bahreyn BAE Körfez ülkeleri İsrail televizyonu Tel Aviv Pompeo Ortadoğu Arap ülkeleri Filistin Filistin İSrail İsrail ilhak planı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX