0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Temmuz 2020 Perşembe 12:40:00 - Güncelleme:23 Temmuz 2020 Perşembe 12:40:00

İsrail ordusundan Lübnan sınırındaki birliklere takviye

İsrail ordusu Lübnan sınırındaki birliklere takviye kuvvet gönderildiğini açıkladı.

İsrail ordusu, Suriye'ye düzenlenen hava saldırısında bir Hizbullah üyesinin öldürülmesinin ardından Lübnan sınırındaki birliklere takviye kuvvet gönderildiğini açıkladı.

Ordunun yazılı açıklamasında, "Yapılan durum değerlendirmesinin ardından Kuzey Komutanlığına seçkin piyadeler gönderilmesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Kararın, pazartesi Suriye'nin başkenti Şam'da yer alan havalimanı yakınlarına düzenlenen ve biri Hizbullah üyesi olmak üzere 5 kişinin öldüğü saldırının ardından gelmesi dikkati çekti.

Beşşar Esed rejimi, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu söylerken, Tel Aviv yönetiminden olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Etiketler : İsrail ordusu Lübnan sınırı İsrail Hizbullah Esed Rejimi Netanyahu saldırı Şam Suriye Tel Aviv haber dünya son dakika Filistin
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX