0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Aralık 2018 Pazartesi 08:36:00 - Güncelleme:31 Aralık 2018 Pazartesi 08:40:00

İsrail’de Nisan ayındaki erken seçime 30’a yakın siyasi parti katılacak

Nisan ayında erken seçime gidecek İsrail’de art arda yeni parti kuruluyor. Eğitim Bakanı Naftali Bennet ve Adalet Bakanı Ayelet Şahkid, ‘Yeni Sağ’ adında parti kurdu. İkili katliam politikalarını destekliyor. Geçen hafta da eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz parti kurmuştu. Seçime 30’a yakın siyasi parti katılacak.

İsrail'de Başbakan Benjamin Netanyahu hükümetinin Nisan ayında erken seçim kararı almasıyla birbiri ardına yeni partiler kurulmaya devam ediyor.

İsrail’de Nisan ayındaki erken seçime 30’a yakın siyasi parti katılacak

Son olarak, İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennet ve İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şahkid, Hayemin Hahadaş (Yeni Sağ) adında parti kurdu. Bennet ve Şahkid, Filistinlilere karşı sertlik ve katliam politikalarını destekleyen politikaları ile tanınıyor. İsrail Kültür Bakanı Miri Regev ise, partiyi hedef alarak, partinin "taklit Likud" olduğunu savundu. Likud, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun iktidardaki partisi. Geçen hafta da İsrail eski Genelkurmay Başkanları'ndan Benny Gantz, "İsrail Direniş Partisi"ni kurduğunu ilan etmişti.

İsrail siyasetinin çok parçalı siyasi haritası kurulan iki yeni parti ile daha da genişledi. İsrail'de seçimlere 30'a yakın siyasi parti katılıyor.

(Yeni Şafak)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX