0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ağustos 2020 Çarşamba 13:00:00 - Güncelleme:19 Ağustos 2020 Çarşamba 13:05:00

'İsrail' açıklaması sonu oldu: Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bedevi görevden alındı

Kaynak: AA

ABONE OL

Sudan'da Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Haydar Bedevi, "İsrail ile ilişkilerin normalleşeceğine" açıklaması sonrası görevinden alındı. Sudan Dışişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın Sudan ile İsrail arasındaki ilişkiyi hiçbir zaman tartışmadığını ve sözcüye bu konuda açıklama yapma talimatı verilmediğini belirtti.

Yerel basındaki haberlere göre, Sözcü Bedevi'nin görevinden uzaklaştırılarak başka bir birimde çalışmasına karar verildi.

Sözcü Bedevi'nin "İsrail ile normalleşmemiz farklı ve benzersiz olacak, diğer ülkelere benzemeyecek." ifadesi, ülkede gündem olmuştu.

Bu sözlerin hemen ardından Sudan Dışişleri Bakanlığı, dün açıklama yaparak, bakanlığın Sudan ve İsrail arasındaki ilişkilere dair bir meseleyi hiç tartışmadığını ve sözcüye bu konuya ilişkin bir açıklama yapma talimatı da vermediğini belirtmişti.

"Dışişleri Bakanlığının, "Sözcü Haydar Bedevi'nin, Sudan'ın İsrail ile ilişki kurmak için çabaladığına dair sözleri şaşkınlıkla karşılandı." ifadesi kullanılan açıklamasında, kamuoyunun aydınlatılması için yeni bir açıklama yapılması ihtiyacı hissedildiğinin altı çizilmişti.

Etiketler : Sudan Sudan İsrail Sudan dışişleri bajkanlığı Haydar Bedevi İsrail açıklaması İsraille normalleşme Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Dünya
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX