0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Eylül 2020 Salı 09:28:00 - Güncelleme:29 Eylül 2020 Salı 09:28:00

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan Ermenistan'a kınama

Kaynak: AA

ABONE OL

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik kışkırtma ve saldırılarını kınadı.

İİT Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, ateşkesi ihlal eden Ermenistan güçlerinin, Azerbaycan topraklarındaki çeşitli noktalara düzenlediği, sivil can kayıplarına sebep olan saldırılarının yakından takip edildiği belirtildi.

Ermenistan ordusunun Azerbaycan'a yönelik tekrar eden kışkırtma ve saldırılarının şiddetle kınandığı açıklamada, teşkilatın Azerbaycan halkının yanında olduğu ifade edildi.

Ermenistan silahlı kuvvetlerine işgal ettiği Azerbaycan topraklarından şartsız olarak tamamen çekilme çağrısı yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki çatışmanın Azerbaycan'ın uluslararası olarak tanınan sınırlarına, toprak bütünlüğüne ve otoritesine saygı duyularak siyasi yollardan çözülmesi çağrısında bulunuldu.

Etiketler : İİT İİT kınama İslam İşbirliği Teşkilatı Ermenistan saldırı Azerbaycan Azerbaycan ordusu Azerbaycan toprakları Ermenistan-Azerbaycan sınırı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX