0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Ocak 2018 Perşembe 08:06:00 - Güncelleme:25 Ocak 2018 Perşembe 08:10:00

İşgalci İsrail'den korkunç yasa tasarısına ilk onay! Filistinlilerin naaşlarının teslimine ilişkin kısıtlamalar getirdiler

İsrail askerlerince şehit edilen Filistinlilerin naaşlarının teslimine ilişkin kısıtlamalar getiren yasa tasarısı Knesset'teki ilk oylamada kabul edildi. İsrail yasalarına göre, tasarıların yasalaşarak yürürlüğe girmesi için parlamentoda üç kez oylamaya sunulması gerekiyor.

İsrail hedeflerine yönelik operasyon düzenledikleri  iddiasıyla şehit edilen Filistinlilerin naaşlarının teslimine ilişkin  kısıtlamalar getiren yasa tasarısı, İsrail parlamentosu Knesset'te yapılan ilk  oylamada kabul gördü. 

İsrail Radyosunun haberine göre, Yahudi Evi Partisinden Bezalel  Smotrich ile Likud Partisinden Anat Berko tarafından sunulan tasarı Knesset'teki  ilk oylamada kabul edildi.

Yasa tasarısı, Filistinlilerin naaşlarının, "cenaze merasiminin bir  provokasyona ya da terörün desteklenmesi sahnesine" dönmeyeceğinden emin olunduğu  durumlarda teslim edilmesini öngörüyor.

İsrail yasalarına göre, tasarıların yasalaşarak yürürlüğe girmesi için  parlamentoda üç kez oylamaya sunulması gerekiyor. Şehit Naaşlarını Geri Alma  Ulusal Kampanyası'nın verilerine göre, İsrail'in elinde 253 Filistinli şehidin  cenazeleri bulunuyor.

FİLİSTİN'DEN İLK TEPKİ

Hamas, İsrail hedeflerine yönelik operasyon  düzenledikleri iddiasıyla şehit edilen Filistinlilerin naaşlarının teslimine  ilişkin kısıtlamalar getiren yasa tasarısıyla ilgili olarak "İsrail'in ırkçı  tavrını yansıttığı" değerlendirmesinde bulundu. 

Hamas sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu tür  kanunlar, İsrail'in ırkçı tavrını ve tüm uluslararası kanunları hiçe saydığını  gösteriyor." ifadesine yer verdi.

Kasım, "İsrail'in bu türden uygulamalarla Filistin halkının azmini,  'özgürlük ve geri dönüş' hedefini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını  kırabileceği zannına kapıldığını" vurguladı.

İsrail hedeflerine yönelik operasyon düzenledikleri iddiasıyla şehit  edilen Filistinlilerin naaşlarının teslimine ilişkin kısıtlamalar getiren yasa  tasarısı, İsrail parlamentosu Knesset'te yapılan ilk oylamada kabul edilmişti.  Yasa tasarısı, Filistinlilerin naaşlarının, "cenaze merasiminin bir provokasyona  ya da terörün desteklenmesi sahnesine" dönmeyeceğinden emin olunduğu durumlarda  teslim edilmesini öngörüyor. AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX