0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Eylül 2020 Perşembe 11:45:00 - Güncelleme:17 Eylül 2020 Perşembe 11:45:00

İran'dan BAE ve Bahreyn' sert tepki! "İsrail'in tüm suçlarına ortak olduğunu bilsinler"

Kaynak: AA

ABONE OL

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn gibi Tel Aviv yönetimi ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalayan Arap ülkelerinin, İsrail'in işlediği tüm suçlara ortak olduğunu belirtti.

Kalibaf, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmaları imzalayan BAE ve Bahreyn yönetimlerini eleştirdi.

İran'ın, Filistin halkının dışlandığı bir çözümü kabul etmediğini belirten Kalibaf, İsrail ile anlaşma imzalayan BAE ve Bahreyn'in yöneticilerini "hain" olarak niteledi.

Söz konusu anlaşmaları Filistin halkı açısından ikinci Nekbe olarak değerlendiren Kalibaf, "BAE ve Bahreyn, bugünden itibaren Balfur'dan Nekbe Günü'ne, Sabra Şatilla katliamlarından 22 Gün Savaşına suçlu ve gaspçı siyonist rejimin geçmiş ve gelecekteki bütüna suçlarına resmen ortak olduğunu bilsin." ifadelerini kullandı.

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, Beyaz Saray'da imzalanmıştı.

Etiketler : İsrail BAE Bahreyn İsrail normalleşme anlaşması normalleşme İran İran Meclis Başkanı İsrail ilhak planı arap ülkeleri ortadoğu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX