0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Ocak 2018 Pazar 14:04:00 - Güncelleme:07 Ocak 2018 Pazar 14:05:00

İran parlamentosu protestoları görüşecek

İran parlamentosu, Meşhed kentinde başlayan ve ülke geneline yayılan protestoların nedenini görüşmek üzere özel oturumla toplanıyor.

İran’da Meşhed’de başlayan protesto gösterileri ülke geneline sıçramış ve dünya gündeminin de ilk maddesi olmuştu. İran parlamentosu, kısa sürede devlet karşıtı eylemlere dönen gösterilerin nedenini görüşmek üzere toplanıyor. Parlamentonun bugün gerçekleştireceği özel oturuma İçişleri Bakanının yanı sıra Gizli Servis Başkanı ve Güvenlik Konseyi Sekreteri de katılacak.

Kapalı kapılar ardında yapılacak olan toplantının ardından bir basın açıklaması yayınlanacak. 28 Aralık’ta Meşhed’de ekonomik nedenlerle başlayan gösteriler kısa sürede devlet karşıtı eylemlere dönüştü. Başkent Tahran’ın yanı sıra diğer kentlere de sıçrayan eylemlerde en az 26 kişi hayatını kaybetmişti. Eylemler sırasında Instagram, Telegram gibi sosyal medya hesaplarına sınırlandırma getirilmişti. ABD Başkanı Donald Trump da sosyal medya hesabı üzerinden protestoları destekleyen paylaşımlarda bulunmuştu.

İHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX