0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Eylül 2019 Çarşamba 16:43:00 - Güncelleme:11 Eylül 2019 Çarşamba 16:45:00

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: ABD, Boltonın gidişiyle savaş çığırtkanlığından kaçınmalı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Boltonın gidişiyle birlikte ABDnin işe yaramaz şahin politikalarını fark etmesi ve savaş çığırtkanlığı yapmaktan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Haftalık kabine toplantısında konuşan Ruhani, "ABD, savaş çığırtkanlığının farkında olmalı ve bunun işe yaramaz olduğunu anlamalı. Savaş çığırtkanlığı içeren politikalarından kaçınmalı ve İran üzerindeki baskıcı duruşunu değiştirmeli" diye konuştu.

Ruhani, Kerbela Olayı´nın herkese ders vermesi gerektiğinin altını çizerek, "Hz. İmam Hüseyin´in yolundan gitmek zorundayız. Düşmanımız bize baskı uygularken, İran´ın seçtiği yol direniştir" dedi.

Nükleer silah eleştirilerine de cevap veren Ruhani, İran´ın nükleer teknolojiyi barışçı bir şekilde kullandığının altını çizerek, "İran İslam Cumhuriyeti barışçıl nükleer teknoloji kullanmaktadır. Anlaşmalarımızda ise taahhüde karşı taahhüt politikasını izliyoruz. Hiçbir zaman saldırı ve yaptırım taraftarı olmadık. Bunları başlatan da biz olmadık" sözlerini kullandı.

(DHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX