0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Temmuz 2020 Pazar 09:00:00 - Güncelleme:26 Temmuz 2020 Pazar 09:07:00

Irak ve Suriye'den sonra Libya'da da ortaya çıktı! Ordu yolunu kesti, izin vermedi

Mossad Ajanı Bernard Henri Levy Irak ve Suriye'den sonra Libya'ya da el attı. Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, İsrail ile sıkı ilişkilere sahip Fransız yazar Bernard Levy'nin Misrata'yı ziyaret etmesiyle ilgili soruşturma talebinde bulunduğunu açıkladı.

Irak'ın kuzeyindeki peşmergelere ve YPG/PYD/PKK'ya yaptığı ziyaretler ile bilinen Bernard Henri Levy Libya'da ortalığı karıştırdı. Levy'nin Misrata'ya gelmesinden ve İsrail'i destekleyen tavrından ötürü Libyalı aktivistler tarafından tepkiyle karşılanan ziyaretin ardından Konsey tarafından açıklama yapıldı. 

Mossad ajanı Bernard Henri Levy Misrata'ya geldi

LİBYA SORUŞTURMA TALEP ETTİ!

Mişri açıklamada, "Levy'nin, Fransa'nın savaş suçlusu Hafter'e (ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri) destek verdiği bir dönemde direniş kenti Misrata'ya girişine izin verilmesine şaşırdık. Yetkili makamlardan bu ziyaretle ve ziyaret davetini yapanlarla ilgili soruşturma açılmasını istiyorum." ifadesini kullandı.

Terhune yol güzergahı Libya ordusu tarafından kapatıldı.

YOL GÜZERGAHI LİBYA ORDUSU TARAFINDAN KAPATILDI

Libya ordusundan bir yetkili ise yaptığı açıklamada, Batı Bölgesi'ne bağlı ortak operasyon gücünün, Levy'in Terhune kentini ziyaret etmesine engel olmak için kent önlerine doğru ilerlediğini söyledi. 

Söz konusu yetkili, Levy'in, üst makamlardan onay gelmediği için Terhune'ye girişine izin verilmediğini bildirdi.

Etiketler : ırak suriye libya Bernard Levy Halid el-Mişri israil
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX