0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Nisan 2020 Cumartesi 09:38:00 - Güncelleme:11 Nisan 2020 Cumartesi 11:00:00

İspanya ve Fransa'dan sonra iki Avrupa ülkesini daha ayağa kaldıran skandal! Ölüme terk edip gizlediler

Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken İspanya ve Fransa'da kan donduran bir iddia gündeme geldi. İki ülkede koronavirüs salgınında huzur evlerinde yaşlıların ölüme terk edildiğinin belirlenmesiyle yaşanan kriz İngiltere ve İtalya'ya sıçradı.

İngiliz The Guardian gazetesi, ülkedeki huzur evlerinde koronavirüs salgını nedeniyle bine yakın yaşlının hayatını kaybetmiş olabileceğini iddia etti. Gazete huzur evlerinde salgın endeniyle gerçekleşen ölümlerin kayda geçmedini de belirtti. Ülkenin huzurevlerinin işletilmesiyle ilgili en üst kurumolan Care England, resmi rakamların aksine 1000 civarında olduğunu belirtti. Care UK CEO Profesr Martin Green “Ölüm rakamlarının düşük olarak raporlandığına şahit olduklarını” açıklarken “Hayatını kaybeden sayısı henüz binlerle ifade edilemez ama o seviyeye yaklaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

İTALYA'DA BÜYÜK KRİZ

İtalya’da ise salgından en yoğun etkilenen Lombardiya bölgesi ve Milano’da huzur evlerinde bakıma muhtaç yaşlı insanların salgına yakalandıktan sonra, hastane yataklarını boşaltmak amacıyla geri gönderilerek ölüme terk edildiği iddiaları infiale neden oldu. İtalya’da savcılık makamları, Milano ve çevresindeki huzur evlerindeki görev suistimalinin salgının bölgeye yayılmasında etkisine ilişkin bir soruşturma başlattı. Soruşturmanın Lombardiya’da, yerel huzur evlerine hastanelerde yatakları boşaltmak amacıyla taburcu edilen hastaları almaları talimatına odaklandığı belirtildi. Hastanelerden farklı gönderilen kişi sayısının 2 bin civarı olduğu belirtildi. Milano çevresindeki huzurevlerinde 20 Şubat-31 Mart tarihleri arasında 983 koronavirüs vakasının ve 337 ölümün kaydedildiği bildirildi.

Etiketler : İngiltere Guardian koeonavirüsü ölüm ölüm sayısı ölümcül virüs ölümler
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX