0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ekim 2021 Çarşamba 17:30:00 - Güncelleme:20 Ekim 2021 Çarşamba 17:30:00

İhanet anlaşmasına adım adım! Riyad listesini sundu

Kaynak: AA

ABONE OL

İsrail basını, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Prens Selman ile İsrail-Suudi Arabistan normalleşmesini görüştüğünü yazdı. Bin Selman'ın konuyu hemen reddetmediği ifade edilirken, Suudi Arabistan tarafının Sullivan'a normalleşme için atılması gereken adımlardan oluşan bir liste verdiği kaydedildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Riyad'ın İsrail'le ilişkileri normalleştirmesini görüştüğü bildirildi.

Walla News sitesinde yer alan haberde, Sullivan'ın Bin Selman ile 27 Eylül'de Neom bölgesinde yaptığı görüşmede Suudi Arabistan'ın İsrail ile ilişkileri normalleştirmesi konusunu gündeme getirdiği belirtildi.

Adı açıklanmayan ABD'li ve Arap kaynaklara dayandırılan haberde, Bin Selman'ın Sullivan'ın gündeme getirdiği konuyu hemen reddetmediği ifade edildi.

İsrail ile ilişikleri normalleştirmenin zaman alabileceğini dile getiren Suudi Arabistan tarafının Sullivan'a bunun için atılması gereken adımlardan oluşan bir liste verdiği kaydedildi.

Adı açıklanmayan ABD'li bir kaynak, Suudi Arabistanlı yetkililerin verdiği listede ABD-Suudi Arabistan ilişkilerinin iyileştirilmesine yönelik maddelerin de yer aldığını aktardı.

Haberde, ABD yönetiminin uzun yıllardır Suudi Arabistan'ın İsrail ile ilişkilerini kademeli olarak normalleştirmesi için çaba gösterdiğine işaret edildi.

Veliaht Prens Bin Selman'ın İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusuna açık olduğuna ancak babası Kral Selman bin Abdulaziz'in Suudi Arabistan'ın İsrail-Filistin meselesindeki geleneksel politikasını sürdürmekte ısrar ettiğine dikkati çekildi.

Etiketler : ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ABD Suudi Arabistan İsrail Jake Sullivan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX