0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Ekim 2018 Çarşamba 14:13:00 - Güncelleme:31 Ekim 2018 Çarşamba 14:33:00

Hollandalı vekilden İslamofobik istek: Çocukların namaz kılanları görmeleri yasaklansın

Hollanda'da bir milletvekili Bisschop, İslamofobik bir talepte bulundu. Bisschop,camilere yapılan okul gezileri sırasında, namazın nasıl kılındığının gösterilmesinin yasaklanmasını istedi.

Hollandalı Milletvekili Roelof Bisschop, camilere yapılan okul gezileri sırasında, namazın nasıl kılındığının gösterilmesinin yasaklanmasını talep etti.

Hollanda’da camiye düzenlenen bir okul gezisinde, din görevlileri tarafından Müslümanların ibadetlerini nasıl yapığı gösterilmiş ve çocuklar da din görevlisini taklit ederek namaz hareketlerini tekrarlamışlardı. Bu olayın Hollanda basınına çıkması üzerine, Hollanda Politik Reformcu Partisi (SGP) milletvekili ve Eğitim Komisyon Üyesi Roelof Bisschop, “Öğrencilerin cami ziyaretleri esnasında namazın nasıl kılındığının gösterilmesi yasaklanmalı” dedi.

Milletvekili Bisschop, cami ziyaretine karşı olmadığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

Bütün okullar cami ziyareti düzenliyor, buna karşı değilim ancak Müslümanların ibadetleri gösterilirken öğrencilerin aynı hareketleri yapmasına karşıyım

Bisschop, Milli Eğitim Bakanlığına kanunen yasak getirilmesi için talepte bulunduğunu söyledi.

Roelof Bisschop, Toplumcu Reform Partisi (SGP) mensubu. Bisschop'un partisi de geçtiğimiz yıl İslam karşıtı bir bildiri yayınlamış ve "İslami düşüncenin Hollanda'da yasaklanması"nı talep etmişti.

Hollanda, Avrupa ülkeleri arasında İslam karşıtı söylemlerin sıkça dile getirildiği ülkelerden birisi.

(İHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX