0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Kasım 2017 Salı 14:58:00 - Güncelleme:28 Kasım 2017 Salı 14:59:00

Hamas'tan İsrail'e 'Sina' tepkisi

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, "Filistin devletinin yeri sadece Filistin topraklarıdır." dedi.

Hamas, İsrail Sosyal Eşitlik Bakanı Gila Gamliel'in "Sina Yarımadası, Filistinlilerin devlet kurması için en iyi yer" şeklindeki açıklamasını kınadı.Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrailli Bakan Gamliel'in sarf ettiği sözleri kınayarak, "Filistin devletinin yeri sadece Filistin topraklarıdır." ifadesini kullandı.

Ebu Zuhri, Sina Yarımadası veya toprakları üzerindeki herhangi bir yerde egemenliğine halel getirecek her türlü girişim ve projeye karşı Mısır ile dayanışma içinde olduklarının altını çizdi.

Mısır basınında, dün bir konferansa katılmak üzere Kahire'ye gelen ve İsrail'in bir televizyon kanalına açıklama yapan Gamliel'in "Sina Yarımadası, Filistinlilerin devlet kurması için en iyi yer." sözü yer almıştı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri de bunun üzerine "Mısır halkının kanlarıyla sulanan Sina başta olmak üzere Mısır topraklarındaki egemenliği kemirecek her türlü açıklamayı kim yaparsa yapsın reddediyoruz. Mısır, Sina'da bir karış toprağından dahi ödün vermeyecek ve kimsenin oraya saldırmasına izin vermeyecek." açıklaması yapmıştı.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX