0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Aralık 2016 Çarşamba 16:32:00 - Güncelleme:28 Aralık 2016 Çarşamba 16:35:00

Halep'te ölmekten kurtulduk! Ya sonra..

Suriye'nin Halep şehrindeki çatışmalardan kaçarak canlarını kurtarmak için anne, baba ve 3 kardeşiyle Türkiye'ye sığınan 7 yaşındaki Muhammet, yolda ayakkabısını düşürdüğü için bulduğu bir kız ayakkabısı ile kışı geçirmeye çalışıyor. Kardeşler ise yalın ayak dolaşıyor...

 

Suriye'de devam eden iç savaştan en çok çocuklar etkileniyor. Savaşın acımasız yüzü Halep ve civarının Esad güçlerinin eline geçmesinden sonra bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bu mağdurlardan biri de 7 yaşındaki Muhammed El Mahmut ve ailesi. Esad'ın Halep'i almak için Halep ve civarına art arda bomba yağdırması üzerine ölmemek için Muhammet'in ailesi Derhafer kasabasından Türkiye'ye doğru yola çıktı. Günlerce yürüyen anne-baba ve 4 çocuk çok zor günler geçirdi. Kaçarken bombalamanın etkisiyle devrilen ağacın altında kalan baba Mahmut El Mahmut yaralandı. Ancak buna rağmen aile yoluna devam etti. Çocuklar günlerce yalın ayak olarak yola devam etmek zorunda kaldı. Aile, anne Safiye El Mahmut'un yardımıyla günlerce süren yürüyüşün ardından Hatay'a, oradan da Adana'ya geldi. Adana'da aile Suriye'den kaçan kişilerin kaldığı ve çamur içinde olan bir çadıra yerleşti.

 

 

 Çadır önünde kız ayakkabısıyla oturuyor
 
Ailenin 7 yaşındaki oğlu Muhammed El Mahmut'un ayakkabısı olmadığı için ters giydiği bir kız ayakkabısı ile çamurun içinde bir çadır önünde oturması herkesin yüreğini dağladı. Muhammet, erkek olmasına rağmen kız ayakkabısı giymesini gözleri dolarak şöyle anlattı:

 

 "Buraya kaçarak geldik. Ayağımda bir şey yok ayakkabısız geldim. Bu giydiğim teyzemin kızının ayakkabısı. Kaçarken düşürdüm ayakkabılarımı. Orada bir evimiz, 3 koyunumuz vardı. Orada bırakıp geldik" dedi.
 


Babasının üzerine ağaç düştüğünü ve yaralandığını anlatan Muhammet, babasının kendisine ve kardeşlerine ayakkabı bulmaya gittiğini söyledi. Mahmut'un Ömer, Fatma ve Yusuf isimli kardeşleri ise ayakkabı bulamadığı için çamurda yalın ayak dolaşıyor. Savaştan kaçıp canlarını kurtaran aile, şimdi Adana'da yaşam savaşı veriyor.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX