0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Temmuz 2019 Salı 09:38:00 - Güncelleme:23 Temmuz 2019 Salı 10:52:00

Güney Kore'den Rus uçağına uyarı ateşi

Güney Kore, hava sahasını ihlal eden Rusya'ya ait bir askeri uçağa uyarı ateşi açıldığını duyurdu. Rusya ise, 'Güney Kore uçaklarımıza ateş açmadı, tehdit hissedilse cevap gecikmezdi' açıklamasında bulundu

Yonhap'ta yer alan habere göre, Güney Kore Savunma Bakanlığından, 3 Rus savaş uçağının Kore Hava Savunma Tespit Bölgesi'ne (KADIZ) girdiği bildirildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu uçaklardan birinin hava sahasını ihlal etmesi üzerine uyarı ateşi açıldığı ve Çin'e ait iki askeri uçağın da hava savunma tespit bölgesine girdiği belirtildi.

Açıklamada Çin ve Rusya'nın ihlalleriyle ilgili resmi şikayette bulunulacağı vurgulandı.

Güney Koreli bir yetkili, Rusya ve Çin'e ait uçakların hava savunma tespit bölgesine kasten girip girmediklerinin henüz netleşmediğini ifade etti.

RUSYA'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 23 Temmuz 2019 tarihinde iki Rus Tu-95MS stratejik bombardıman uçağı Japon Denizi üzerindeki tarafsız sularda planlı bir uçuş gerçekleştirdi. Liancourt Kayalıkları’nın bulunduğu bölgede Rus uçaklarına Güney Kore’ye ait iki F-16 yaklaştı ve Rus uçaklarının güvenliği için tehdit oluşturacak profesyonel olmayan manevralar gerçekleştirdi.
Güney Koreli pilotların Tu-95Ms mürettebatıyla irtibata geçmediği belirtilen açıklamada, F-16’ların daha sonra Rus uçaklarından uzaklaştığı kaydedildi.

‘TEŞHİS BÖLGESİNİ TANIMIYORUZ’

Bakanlık ayrıca Japon Denizi’ndeki tarafsız sularda uçan Rus uçaklarının daha önce de Seul’ün belirlediği ‘hava savunma teşhis bölgesi’ gerekçe gösterilerek başarısız şekilde engellenmeye çalışıldığını belirtti.

Açıklamada “Bu tür ‘bölgeler’ uluslararası kurallarca öngörülmeyip Rusya tarafından tanınmıyor. Bu durum Güney Kore tarafına birçok kez farklı kanallar üzerinden bildirildi” ifadeleri kullanıldı.

Güney Kore uçaklarının hiçbir uyarı ateşi açmadığı vurgulanan açıklamada “Rus pilotlar bir tehdit hissetselerdi, cevap gecikmezdi” ifadelerine yer verildi.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX