0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2019 Pazartesi 18:22:00 - Güncelleme:21 Ekim 2019 Pazartesi 18:56:00

Bakan Albayrak: Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hakan Atilla ile ilgili "Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atandı" bilgisini Twitter hesabından duyurdu. Bilindiği üzere Hakan Atilla 1 yılı aşkın süredir Amerika’da tutuklu bulunuyordu, geçtiğimiz günlerde tahliye edilerek Türkiye’ye dönmüştü. İşte Hakan Atilla'nın yeni görevi, hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Genel Müdürü olduğunu açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Albayrak, "Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla'nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor. Bu görevin kendisi ve BIST için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

HAKAN ATİLLA KİMDİR?

Hakan Atilla, 2011 ile 2017 yılları arasında Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Hakan Atilla 1 yılı aşkın süredir Amerika’da tutuklu bulunuyordu, geçtiğimiz günlerde tahliye edilerek Türkiye’ye döndü.

1970’te Ankara’da doğan Mehmet Hakan Atilla, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Tahsilini tamamlamasının ardından 1995’te Halkbank A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı ünvanıyla göreve başlayan Hakan Atilla, bunun ardından Bankaclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman sıfatıyla görev aldı.

Son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlenen Mehmet Hakan Atilla, 2007-2011 yıllarında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yaptı. Mehmet Hakan Atilla, 2011’den 2017 Mart ayında ABD’de tutuklanana kadar Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX