0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Ekim 2020 Çarşamba 20:50:00 - Güncelleme:07 Ekim 2020 Çarşamba 21:12:00

George Floyd'un ölümüne sebep olan polis cezaevinden çıktı

Kaynak: AA

ABONE OL

ABD'de George Floyd'un ölümüyle suçlanan polis Derek Chauvin kefaletle serbest bırakıldı.

ABD'de 25 Mayıs'ta siyahi George Floyd'un ölümüne sebep olan polis memuru Derek Chauvin, nakit olmayan 1 milyon dolarlık teminat karşılığı cezaevinden çıktı.

ABD'de George Floyd'un öldürülmesinden sonra başlayan protestoların yanı sıra önce ABD'yi sonra da dünyayı kasıp kavuran tartışmalar da dinmek bilmiyor.

Son gelen detaylar ise işlerin daha da kötüleşeceğinin habercisi.

ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde siyahi George Floyd, dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınmaya çalışılırken hayatını kaybetmişti.

Floyd'un boynuna 8 dakika dizini bastırarak ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin ikinci derece cinayet, beraberindeki 3 polis de cinayete yardım etmekle suçlanıyordu.

Haziran ve Temmuz aylarında 3 polis memuru kefalet karşılığı serbest kaldı, ikinci derece cinayetle suçlanan Chauvin de 1 milyon dolar nakit olmayan teminat vermesi üzerine bugün cezaevinden çıkarıldı.

4 polis memuru hakkındaki davada bir sonraki duruşma 8 Mart'ta yapılacak.

Etiketler : abd george floyd
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX