0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ocak 2018 Pazar 15:24:00 - Güncelleme:21 Ocak 2018 Pazar 15:58:00

Fransa, BM'yi Afrin'i görüşmeye çağırdı

Fransa, Dışişleri Bakanlığı'nın BM'yi bilgilendirdiği, TSK'nın BM sözleşmesinin 51'inci maddesine dayandırarak başlatıldığını duyurduğu Zeytin Dalı Harekatı hakkında BM'yi acil toplantıya çağırdı

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, BM Güvenlik Konseyi’ni TSK'nın Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı görüşmek üzere acil toplantıya çağırdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, harekatın başlamasının ardından yaptığı açıklamada BM'yi bilgilendirdiğini belirtmişti.

TSK'NIN AÇIKLAMASIHarekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BM Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan 'meşru müdafaa hakkı' çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

ABD, İran ve Rusya büyükelçilikleri misyon şefleri Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Afrin'deki son gelişmelerle ilgili bilgilendirilmişti.

BM Güvenlik Konseyi'nin diğer üyeleri İngiltere, Fransa ve Çin'in Türkiye'deki temsilcileri de Afrin harekatıyla ilgili bilgilendirilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Habertürk

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX