0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Temmuz 2021 Salı 08:32:00 - Güncelleme:27 Temmuz 2021 Salı 08:32:00

Fona komik savunma!

‘Kimse hibeler için bizi ikna etmedi' Türkiye'de bazı medya kuruluşlarını fonlayan Chrest Vakfı'nın CEO'su Jensen, “Neden Türkiye'yi seçtiniz?” sorusuna şu cevabı verdi: “Türkiye'deki insanları önemsiyoruz. Kimse bizi hibeler için Türkiye'yi seçmeye ikna etmedi.”

ABD merkezli Chrest Vakfı'nın Türkiye'deki bazı kişi ve kurumlara yüz binlerce dolarlık yardım yapması sonrası tartışmalar sürerken, kendilerini bağımsız olarak tanımlayan bazı medya kurumlarının Avrupa'daki benzeri oluşumlar tarafından da fonlandığı ortaya çıktı. Kadın organizasyonlarından medya kuruluşlarına kadar onlarca yapıya yüz binlerce dolarlık yardım yapan Chrest Vakfı'nın Kurucu Başkanı Lou Anne King Jensen, vakfa ilişkin sorulara doğrudan ve ayrıntılı cevap vermek yerine kuruluşun internet sitesini adres gösterdi. Tartışmalarda herkesin merak ettiği "bağışlar için niye özellikle Türkiye'nin seçildiği?" sorusuna Jensen, şu yanıtı verdi:

KOMİK AÇIKLAMA

"Kimse bizi hibeler için Türkiye'yi seçmeye ikna etmedi. Türkiye'deki bazı insanlar için buna inanmanın zor olduğunu biliyorum ama gerçekten bu basitçe böyle. Ülkenizde misafir olduğumuzun farkındayız ve bu nedenle oradaki insanların kendi ihtiyaçlarını en iyi şekilde belirleyebileceklerine ve karmaşık zorluklara kendi çözümlerini üretebileceklerine inanıyoruz. Chrest'in Türkiye'de verdiği her hibe, Türkiye'deki insanlar tarafından önerilmiş, tasarlanmış ve uygulanmıştır. Türkiye'deki insanları önemsiyoruz."

Etiketler : ABD merkezli Chrest Vakfı türkiye Lou Anne King Jensen
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX