0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Eylül 2020 Pazartesi 15:39:00 - Güncelleme:14 Eylül 2020 Pazartesi 15:39:00

Filistin Başbakanı Iştiyye: "Yarın Arap milletinin tarihinde kara bir gün olacak"

Kaynak: IHA

ABONE OL

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında yarın imzalanması planlanan normalleşme anlaşmasına, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye tepki gösteredi. Iştiyye, "Yarın Arap milletinin tarihinde kara bir gün olacak" dedi.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, kabine oturumu sırasında yaptığı açıklamada, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasındaki ilişkileri tamamen normalleştirmek üzere ABD’nin başkenti Washington’da yarın imzalanacak anlaşmaya tepki göstererek, "Yarın Arap milletinin tarihinde kara bir gün olacak, Filistin acısının takvimine ve Arap yenilgilerinin rekoruna eklenecek" dedi. Anlaşmanın Filistin halkını sırtından hançerlemek olduğunu ifade eden Iştiyye, Arap Birliği’nin anlaşmaya karşı sessiz kaldığını ve Arap iktidarsızlığının bir sembolü haline geldiğini vurguladı. Iştiyye ayrıca, anlaşmaya ilişkin tutumunun ardından hükümetinin Arap Birliği ile ilişkileri yeniden gözden geçirmek için Başkan Mahmud Abbas’a öneride bulunmayı düşündüğünü ifade etti.

Öte yandan, Filistin’de İsrail ile BAE ve Bahreyn arasındaki normalleşme anlaşmasına karşı yarının "Halk ayaklanması günü" olarak ilan edildiği ve ülke çapında Filistin bayraklarının asılacağı belirtildi.

Etiketler : Filistin Filistin Başbakanı İsrail normalleşme anlaşması İsrail ilhak planı Bahreyn BAE Filistinliler Gazze Şeridi Doğu Kudüs Muhammed Iştiyye
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX