0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Haziran 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:29 Haziran 2019 Cumartesi 08:00:00

Esed’e misliyle karşılık

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib’deki gözlem noktasına düzenlenen saldırıda, bir Mehmetçik’in şehit düşmesi üzerine, Esed rejim güçleri mevzilerini yerle bir etti. 

Suriye’de eli kanlı Esed rejiminin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde Türkiye’ye ait 10 numaralı gözlem noktasına önceki gün düzenlediği saldırıda, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Adem Tunç (26) şehit düşmüş, 3 asker de yaralanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren rejim mevzilerinin vurulduğu belirtildi. 

ETKİLİ ŞEKİLDE VURULDU 

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “İdlib'de 10 numaralı gözlem noktamıza yapılan ve bir şehit, 3 yaralı verdiğimiz rejim saldırıları sonrası, bölgede bulunan ateş destek vasıtalarımızla saldırıyı gerçekleştiren rejim mevzileri etkili şekilde vurulmuştur” denildi. Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, “Rusya’nın Ankara ataşesinin, Genelkurmay Başkanlığı'na çağırılarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğunu ve saldırıların en ağır şekilde cezalandırılacağının iletildiğini” belirtmişti. 

İDLİB’E KOMANDO SEVKIYATI 

Öte yandan, Esed rejiminin düzenlediği hain saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırına olağanüstü askeri sevkıyat gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli birliklerinden gönderilen zırhlı personel taşıyıcılar, komando ve mühimmat yüklü araçlardan oluşan askeri konvoy, Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gelerek geniş güvenlik önlemleri altında, Suriye Reyhanlı sınır hattına geçiş yaptı. Komandoların sıcak çatışmaların yaşandığı İdlib bölgesine konuşlandırılması bekleniyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX