0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Aralık 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:10 Aralık 2019 Salı 08:00:00

Elini sıkmadı, mahkemelik oldu! Kadın başkana destek yağıyor

Almanya’da belediye başkanı Wolf, Türklere yönelik ırkçı söylemleriyle bilinen Neonazi siyasetçiyle el sıkışmadığı için mahkemeye verildi. 

Almanya'nın Thuringa bölgesinde bulunan Eisenach Belediyesi Başkanı Katja Wolf, aşırı sağcı parti NPD üyesi ve eski bir suçlu olan Patrick Wieschke’la el sıkışmayı reddetti. Alman basınına konuşan Wolf, ırkçı ve anayasal düzene karşı olan birisiyle fiziksel temas kurmak istemediğini söyledi. 

ZORLAMA TALEBİ

Wolf'un aşırı sağcı siyasetçiyle el sıkışmayı reddettiğini gösteren video Almanya'da gündem oldu. Binlerce kişi sosyal medyadan Wolf’a destek verdi. Belediye başkanını mahkemeye veren Wieschke, tazminat ya da görevden alma yerine Wolf'un kendisiyle el sıkışmaya zorlanması talebinde bulundu. 

HAPİS CEZASI

Geçmişte şiddet olaylarına bulaşan Wieschke, Türklere yönelik ırkçı söylemleriyle biliniyor. Wieschke, 2000 yılında Eisenach bölgesinde bir Türk dönercisine patlayıcıyla saldırmıştı. Kısa sürede yakalanan Wieschke, yargılama sonucu 2 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX