0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ocak 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:22 Ocak 2019 Salı 08:00:00

Duvar vurdu, mülteciler doyurdu

Esed’in zulmünden kaçarak ABD’ye yerleşen Yasin Terou, duvar krizi yüzünden parasız kalan memurların yardımına koştu. Terou, maaşlarını alamayan hükümet çalışanlarına restoranında her gün ücretsiz yemek veriyor. 

KİMLİK KARTI YETERLİ

ABD’nin Tennessee eyaletinde yaşayan Suriyeli mülteci Yasin Terou, ülkeye sığınmacı girişini önlemek için Meksika sınırına örülmek istenen duvar yüzünden maaşlarını alamayan federal hükümet çalışanlarının yardımına koştu. Terou, sahibi olduğu Felafel House adlı restoranda bu çalışanlara her gün ücretsiz yemek veriyor. Çalışanlar, sadece işyeri kimliğini göstererek restoranda yemek yiyebiliyor. Terou'nun kampanyası hem çevre halkından hem de ABD basınından büyük ilgi gördü. Felafel House, Reader's Digest dergisi tarafından “Amerika'daki en güzel mekân” seçildi.

BU BİR SEVGİ HAREKETİ

Suriye'de iç savaşın patlak vermesinin ardından 2011'de ABD'ye geldiğini anlatan Yasin Terou, 2014'te restoran açtığını kaydetti. Kampanyasını “sevgi hareketi” olarak nitelendiren Terou, “Herhangi bir siyasi amaç gütmüyoruz. Biz problemin değil, çözümün tarafındayız. Bu insanların Cumhuriyetçi ya da Demokrat olmalarının hiçbir önemi yok. Burada yaşayan insanlar zamanında bize sevgilerini gösterdi, biz de karşılığını veriyoruz” dedi. Terou, Suriyeli mültecilere ev sahipliği yaptığı için Türk halkına da teşekkür etti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX