0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Şubat 2020 Cumartesi 09:11:00 - Güncelleme:29 Şubat 2020 Cumartesi 09:23:00

Türkiye kapıları açtı, Yunan Alman'dan yardım dilendi

Türkiye, Suriye'deki alçak saldırı sonrası sınır kapılarını mültecilere açma kararı aldı, göçmenler sınıra dayandı, Yunan alarma geçti. Sınırda göçmenleri engellemek için ses bombası ve biber gazı kullanan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Merkel ile görüştü, yardım istedi.

İdlib'de dün gece Esed rejiminin hava saldırısı sonucu 33 askerimiz şehit olmuştu. Avrupa'nın İdlib ve mülteciler için bugüne kadar Türkiye'ye hiçbir destek faliyetinde bulunmaması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Türkiye sınırları içerisinde yer alan mültecilerin Avrupa'ya gitmeleri için sınır kapılarının açılması talimatı gelmişti.

Türkiye'nin bu kararı sonrası Yunanistan'ın kapılarına mülteciler dayanmış, Yunan hükümeti ise Avrupa Birliği'nden yardım istemişti.

MİÇOTAKİS MERKEL'DEN YARDIM TALEBİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Alman mevkidaşı Angela Merkel, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yunanistan hükümetinin açıklamasına göre görüşmede Suriyeli sığınmacıların Türkiye'den Yunan sınırlarına ilerlemesi hakkında konuşuldu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX