0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2020 Cumartesi 09:42:00 - Güncelleme:18 Nisan 2020 Cumartesi 09:42:00

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vahşi hayvan pazarları konusunda uyardı

Kaynak: IHA

ABONE OL

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vahşi hayvan pazarlarının yalnızca gerekli koşulları sağlaması durumunda yeniden açılması gerektiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına ilişkin yaptığı açıklamada vahşi hayvan pazarlarının kapalı kalması gerektiğini belirtti.

Yeni virüslerin yüzde 70’inin hayvanlardan insanlara bulaştığının tahmin edildiğini kaydeden Ghebreyesus, yaşanacak başka salgınları önlemek için pazarlarda vahşi hayvan satışının düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Korona virüs salgınının ortaya çıktığı düşünülen Çin’in Wuhan kentinde benzeri pazarlarda ilk vakaların tespit edildiğine işaret eden Ghebreyesus, bu pazarların dünya çapında milyonlarca insan için önemli bir istihdam ve gıda kaynağı olduğunu ancak yalnızca sıkı gıda güvenliği ve hijyen standartlarına uymaları koşuluyla yeniden açılmaları gerektiğini belirtti. Ghebreyesus, WHO’nun bu tür pazarların güvenli bir şekilde işletilmesine ilişkin yönergeler geliştirmek için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü’yle birlikte çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Etiketler : Dünya Sağlık Örgütü WHO Adhanom Ghebreyesus vahşi hayvan pazarı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX