0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Temmuz 2021 Çarşamba 22:59:00 - Güncelleme:07 Temmuz 2021 Çarşamba 22:59:00

Donald Trump Facebook, Twitter ve Google'a dava açıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesaplarının askıya alınması nedeniyle Google, Facebook ve Twitter'a dava açacağını söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak'taki kongre baskınından sonra kendisine sansür uyguladığı gerekçesiyle Facebook ve Twitter ile YouTube'un sahibi Google şirketlerine dava açacağını duyurdu.

New Jersey'deki golf kulübünde söz konusu dava ile ilgili açıklamalarda bulunan Trump, kendisinin davada tek davacı olarak üç şirketin ise toplu olarak davalı olacağını ifade etti.

Trump "Bu sabah, özgürlüğümüz ve ifade özgürlüğümüz için çok önemli bir gelişmeyi duyurmak üzere karşınızdayım. Amerika Politika Enstitüsü ile Facebook, Google ve Twitter gibi büyük teknoloji devlerinin yanı sıra CEO'larına karşı davacı olarak büyük bir toplu dava açıyorum" diye konuştu.

Davanın Florida'nın Güney Bölgesi'nde açılacağını ve "Amerikan halkına yönelik utanç verici sansürün durdurulmasını" talep edeceğini belirten Trump, "Sosyal medya şirketleri resmi olarak özel kuruluşlar olsa da, son yıllarda onları sorumluluktan kurtaran ve çokça kullandıkları İletişim Ahlak Yasası'nın 230'uncu ek maddesinin yasalaşması ile özel olmaktan çıktılar" dedi.

Twitter, Google'ın sahibi olduğu YouTube ve Facebook, seçimi kaybeden Trump'ın 2020 başkanlık seçiminde usulsüzlük yapıldığına dair dayanağı bulunmayan iddialarını sansürlemiş ya da uyarı etiketi koymuştu.

Trump'ın 6 Ocak'taki mitinginin ardından, Trump destekçileri ABD Kongre binasını basmıştı. Baskının sonrasında şirketler Trump'ın bu platformlardaki hesaplarını kalıcı olarak askıya almıştı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX