0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Temmuz 2020 Pazar 16:50:00 - Güncelleme:12 Temmuz 2020 Pazar 17:00:00

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı 4'lü ittifak

Türkiye'nin Libya ve Doğu Akdeniz'de çıkarları doğrultusunda peş peşe attığı başarılı hamleler karşısında çaresiz kalan ülkeler, Türkiye karşıtı koalisyon için hareket geçti. İsrail'in de destek vereceği Fransa, İtalya, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden oluşacak 4'lü bir koalisyon oluşturmak için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığı 4 ülkeyi harekete geçirdi. Başta Yunanistan olmak üzere Güney Kıbrıs, Fransa ve aralarında İtalya'nın da olduğu ülkelerin oluşturacağı 4'lü koalisyonla; limanların kullanımı kolaylaşacak, ortak tatbikatlar yapılacak. Ülkelere ait şirketlerin Doğu Akdeniz'de yapacağı doğalgaz aramalarında güvenliği sağlanacak.

Rum medyası, 4'lü koalisyon kurma çalışmasına İsrail'in destek verdiğini ifade etti.

ANASTASİADİS'TEN ATİNA'YA ZİYARET

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de salı günü Atina'ya ziyaret gerçekleştirecek. Anastasiadis’in Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile yapacağı görüşmenin tek gündeminin Türkiye olacağı ifade edildi. Rum medyasına göre Anastasiadis ile Miçotakis arasında yapılacak görüşmede, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine karşı bölgede yaşanabilecek senaryoların görüşüleceği belirtiliyor.

Etiketler : Doğu Akdeniz Türkiye Fransa İsrail Libya Doğu Akdeniz koridoru İtalya Yunanistan GKRY haber ANASTASİADİS Macron
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX