0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Kasım 2017 Cuma 12:54:00 - Güncelleme:10 Kasım 2017 Cuma 12:56:00

'DEAŞ elebaşı Bağdadi kaçtı'

Terör örgütü DEAŞ'ın elebaşı Bağdadi'nin kaçtığı iddia edildi. Bağdadi'nin en son Esed rejiminin ele geçirdiği Suriye-Irak sınırındaki Ebu Kemal'de olduğu ancak Esed rejiminin elinden kaçtığı öne sürüldü.

Suriye-Irak sınırındaki Ebu Kemal'i dün geri alan Esed rejimi, terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir el Bağdadi'yi elinden kaçırdı. Hizbullah kaynakları, Bağdadi'nin operasyon sırasında Ebu Kemal'de bulunduğunu ancak yakalanamadığını açıkladı.

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde konuşan Bağdadi, yüzünü ilk ve son kez verdiği hutbe sırasında göstermişti.

Rusya yaz mevsimi başında Bağdadi'nin hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı ancak bu bilgi doğrulanamadı.

Çöl savaşı bekleniyor

Suriye ve Irak ordu birlikleri, sınırdaki El-Kaim ve Ebu Kemal'i birkaç gün arayla DEAŞ'tan kurtararak terör örgütünün elindeki son büyük ilçeleri de katil sürüsünden temizlemiş oldu.

Elinde yalnızca Fırat Nehri havzasındaki birkaç kasaba kalan DEAŞ'ın son teröristlerinin çöle kaçtığı tahmin ediliyor. Irak ve Suriye orduları, geniş bir alanı kaplayan çöl bölgesine operasyona hazırlanıyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX