0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Aralık 2022 Perşembe 19:27:00 - Güncelleme:08 Aralık 2022 Perşembe 19:27:00

Çavuşoğlu: Yunanistan, insan haklarını ihlal etmeyi sürdürüyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu; "Yunanistan Lozan Anlaşması'nı ve soydaşlarımızın temel insan haklarını ihlal etmeyi sürdürüyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Lozan Anlaşması ile ilgili sosyal medya hasabında bir paylaşımda bulundu.

Çavuşoğlu yaptığı paylaşımda "Yunanistan Lozan Anlaşması'nı ve soydaşlarımızın temel insan haklarını ihlal etmeyi sürdürüyor, Batı Trakya Türklerini hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız." ifadelerine yer verdi.

Bakan Çavuşoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyelerini Ankara'da kabul etti.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Çavuşoğlu, "Yunanistan, Lozan Antlaşması'nı ve soydaşlarımızın temel insan haklarını ihlal etmeyi ısrarla sürdürüyor. Batı Trakya Türklerini hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız!" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın, Batı Trakya'daki Türk azınlığının "Türk" kimliğini tanımadığına dikkati çekti.

Yunanistan'ın Türk azınlığa ait okullar, vakıflar, dernekler ve cemaat kuruluşlarının adlarında "Türk" ifadesinin kullanmasına izin vermediğine dikkati çeken Çavuşoğlu, Atina'nın, Türk azınlığın dernekleşme özgürlüğünü de ihlal ettiğine vurgu yaptı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Yunanistan'ı bu ihlalleri nedeniyle üç kez mahkum ettiğini anımsatan Çavuşoğlu, Atina yönetiminin yaklaşık 15 yıldır AİHM'in bu kararlarını uygulamadığının altını çizdi.

Etiketler : Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yunanistan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX