0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Ocak 2018 Perşembe 23:40:00 - Güncelleme:19 Ocak 2018 Cuma 01:03:00

Bu kaçıncı yalan!

Terör örgütü PKK/PYD'ye en büyük desteği veren ABD, her zaman yaptığı gibi yine Türkiye’yi yalanlarla oyalamaya çalışıyor. ABD bu kez teröristlerden sözde ‘Sınır Koruma Gücü’ kurulmayacağını açıkladı. 

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, geçen hafta, Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD’li teröristlerden 30 bin kişilik sözde ‘Sınır Koruma Gücü’ kurulacağını duyurmuştu. Dışişleri Bakanı Rex Tillerson önceki gün yaptığı açıklamada, “Bu, tamamen yanlış resmedilmiş ve yanlış tanımlanmış bir durum ve bazı kişiler yanlış konuşmuş. Herhangi bir sınır güvenlik gücü kurmuyoruz” dedi. Kısa bir süre sonra Pentagon da benzer bir açıklama yaptı.   

YİNE DEAŞ’I BAHANE ETTİ 

Bakan Tillerson, ABD'nin Suriye'deki niyetinin “DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerdeki yerel unsurlara eğitim vermek” olduğunu belirtti. Tillerson, “Kuzeybatı Suriye'de ve Fırat Vadisi boyunca halen DEAŞ saldırılarının olduğunu görüyoruz, dolayısıyla bu sadece daha fazla eğitim verme ve DEAŞ'ın kaçış yollarını kapatma çabasıdır” diye konuştu.

AMAÇ OPERASYONU ENGELLEMEK

ABD’nin yalan sicili çok kabarık. Bu nedenle Tillerson’un yaptığı açıklama da Türkiye’yi tatmin etmedi. Türkiye, Afrin’e düzenleyeceği operasyonla ABD tarafından beslenip büyütülmüş terör örgütüne ağır darbe vurmayı planlıyor. Büyük panik yaşayan ABD’nin son açıklaması da operasyonu engelleme amacını taşıyor.   

SİCİLİ KABARIK 

ABD, Suriye’deki iç karışıklığı fırsat bilerek, DEAŞ’la mücadele adı altında bölgeye müdahale etti. İsrail gibi Ortadoğu’da kendi çıkarlarına hizmet edebilecek bir devlet kurmak amacıyla Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/PYD’yle ortaklık kurdu.  n Birçok kez ‘muhalifleri destekliyoruz’ demesine rağmen sadece PKK/PYD’li teröristlere destek verdi. Onları eğitip silahlandırdı. Gerçek muhaliflere desteği sözde kaldı.  n Teröristlerle işbirliği yaptığını gizlemek ve Türkiye’nin tepkisini azaltmak amacıyla “Suriye Demokratik Güçleri (SDG)” adı altında bir oluşuma gitti. Sık sık bazı Arap örgütlerinin de SDG içinde olduğu yalanına başvurdu.  n Birçok kez PKK/PYD’ye silah yardımı yapıp teröristleri palazlandırdı. Eleştiriler üzerine her seferinde ‘silah vermiyoruz’ ya da ‘geri alacağız’ açıklamasını yaptı. Terör örgütüne verilen silahlar PKK tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Türk ordusuna karşı kullanıldı.  n Havadan ve karadan verdiği destekle teröristlerin işgal ettiği toprakların genişlemesine yardım etti. Buna rağmen ‘Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyorum’ yalanını ağzından düşürmedi. Türkiye’nin müdahalesini engellemek amacıyla terör örgütünün işgal ettiği topraklara çok sayıda üs kurdu.  n Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarılarına rağmen PKK/PYD’nin yine DEAŞ bahanesiyle Münbiç’e girmesinin yolunu açtı. Türkiye’ye, örgütün Fırat’ın doğusuna çekileceğini söyledi. Bu sözünü de tutmadı. Terör örgütü, SDG kılıfı altında Münbiç’e yerleşti.

OPERASYON ALARMI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde karargâhlara verilen emir kapsamında sınır birlikleri, olası Afrin operasyonuna yönelik en üst hazırlık seviyesine getirildi. Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderilen tanklar, Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerine ulaştı. Diyarbakır’daki askeri üste alarm verildi. 

MEVZİLER BOMBALANDI

Afrin’deki teröristler dün gece sınırdaki Türk karakollarına taciz ateşi açtı. Bunun üzerine PKK/PYD mevzileri, Hatay’ın Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki birliklerden yapılan obüs ve havan topu atışlarıyla vuruldu. Terör mevzilerinden dumanların yükseldiği görüldü. 

ZORLA SOKAĞA DÖKTÜLER

Teröristler dün Afrin merkezinde Türkiye karşıtı gösteri yaptı. PKK/PYD'liler sivil halkı silah zoruyla gösteriye katılmaya zorladı, esnafa kepenk kapattırdı.

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX