0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Nisan 2020 Perşembe 21:24:00 - Güncelleme:09 Nisan 2020 Perşembe 22:25:00

Boris Johnson, yoğun bakımdan çıkarıldı

İngiltere Başbakanı Johnson, koronavirüs nedeniyle bulunduğu yoğun bakımdan çıktı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kovid-19 belirtilerinin kötüleşmesi üzerinde yoğun bakıma alınmıştı. Bir süredir tedavi altında tutulan Boris Johnson, yoğun bakımdan çıkarıldığı açıklandı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, Johnson'ın sağlık ekibinin tavsiyesi üzerine yoğun bakıma alınmıştı.

Johnson'ı tedavi sürecinin olumlu yönde ilerlediği belirtildi.

Koronavirüs testi pozitif çıktığı için kendini karantinaya alan, ancak hastalığın belirtileri yoğunlaştığı için pazar günü yoğun bakıma alınan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yoğun bakımdan çıkarılarak St Thomas Hastanesi'nde normal tedaviye alındığı bildirildi.

İngiltere Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, yoğun bakımından çıkarılarak normal tedavi sürecine geçilen Johnson'ın sağlık durumu, 'hastanede yakından takip edilmeye devam edecek'.

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs Avrupa'da etkisini arttırırken, İngiltere'den sevindirici haber geldi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, korona virüse yakalanması nedeni ile geçtiğimiz günlerde başbakanlık konutunda kendini karantinaya alırken, durumunun kötüleşmesi nedeni ile yoğun bakıma alınmıştı. Yetkililer yaptığı açıklamada Johnson'ın durumun iyiye gittiğini belirtirken, yoğun bakımdan çıkarıldığını duyurdu.

İngiltere'de toplam korona virüs vakası 65 bin 77'ye, hayatını kaybedenler ise 7 bin 978'e ulaştı.

Yeni tip koranavirüs (Kovid-19) tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 3 gün sonra yoğun bakımdan çıktığı bildirildi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, "Başbakan, bu akşam yoğun bakımdan odaya alındı. Burada iyileşmesinin ilk evresi boyunca yakından takip edilecek." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Johnson’ın "moralinin gayet iyi olduğu" kaydedildi.

YOĞUN BAKIMDA 3 GÜN KALDI

"Ateş ve öksürük" belirtileri gösteren Johnson'ın, 27 Mart'ta yapılan Kovid-19 testi pozitif çıkmıştı.O tarihten itibaren kendisini izole eden 55 yaşındaki Başbakan Johnson, 3 Nisan'da yayımladığı videoda, "Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Durumu düzelmeyen, ateş ve öksürük gibi belirtileri devam eden Johnson, 5 Nisan akşamı hastaneye kaldırılmış, durumunun kötüleşmesi üzerine de ertesi gün yoğun bakıma alınmıştı.

3 gün yoğun bakımda kalan Johnson’a oksijen tedavisi uygulandığı ancak solunum cihazına bağlanmadığı bildirilmişti.

Etiketler : boris ingiltere başbakan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX