0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Kasım 2017 Salı 11:09:00 - Güncelleme:28 Kasım 2017 Salı 11:25:00

Terör devleti İsrail yayınladı: Vahşi terör örgütüyle ittifak kuracak

İsrail'de yayınlanan rapora göre Suriye ve Irak'ta büyüyen ve bölgeyi tehdit eden İran tehdidine karşı İsrail'in terör örgütü DEAŞ ile ittifak kurabileceği öngörüldü.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Meir Amit İstihbarat ve Terörizim Bilgi Merkezi'nin raporuna göre terör örgütü DEAŞ'in Mısır'ın Sina bölgesinde İsrail'e yönelik saldırılarına devam edeceği ve İsrail için tehdit oluşturmaya devam edeceği belirtildi.
 
DEAŞ'ın Irak ve Suriye'de bitme noktasına geldiği ve bundan sonra bölgede gerilla savaşı vereceği belirtilirken, muhtemel hedeflerin bölgeye yerleşen İran ve Şii milisler olabileceği ifade edildi.
 
İran'ın özellikle Suriye'de çok sayıda askeri üs kurarak bölgede kalıcı olmaya çalıştığı ve bu üslerin İsrail'i yok etme amacı taşıdığı raporda yer alırken, İsrail ve DEAŞ'ın İran'a karşı bir şekilde "müttefik olabileceği" ve Suriye'de Şii milislere karşı ortak hareket edebileceği söylendi.
 
ABD RAKKA'DA DEAŞ İLE ANLAŞTI
 
Terör örgütü DEAŞ'in bitme noktasına geldiği geçtiğimiz aylarda ABD'nin Suriye sahasındaki anlaşmalı terör örgütü PYD/PKK Rakka'ya karşı bir saldırı başlatmıştı.
 
Saldırının ardından Rakka'da terör örgütleri arasında bir anlaşma sağlanmış ve DEAŞ Rakka'dan tahliye edilmişti. ABD ise yaptığı açıklamada bu anlaşmaya "saygı duyduğunu" belirtmişti. Star

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX