0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ağustos 2020 Pazartesi 01:13:00 - Güncelleme:24 Ağustos 2020 Pazartesi 01:13:00

Birleşmiş Milletler'den Yunanistan'a sığınmacı uyarısı: Derin endişe duyuyoruz

Kaynak: Akşam

ABONE OL

Yunanistan'ın sığınmacıların teknelerini batırarak onları ölümle terk etmesine Birleşmiş Milletler'den de tepki geldi. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Yunanistan'ın bu tutumundan derin endişe duyduğunu aktardı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Yunanistan'ın sığınmacıları taşıyan şişme botları engelleyerek sığınmacıların hayatını tehlikeye atmasından “derin endişe” duyduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Yunan Sahil Güvenliği’nin sığınmacı botlarının yolculuğunu engelleyerek, bu botların içindeki insanları “kaderine terk ettiğine dair inandırıcı bilgilerden” endişe duyulduğunu bildirdi.

TÜRKİYE KURTARIYOR

Örgüt yaptığı açıklamada, görgü tanıklarının, “İnsanların, uzun deniz yolculuğu için uygun olmayan ve kapasitesinin üstünde kişinin bindiği şişme botlar içinde çok uzun süre denizde sürüklendiğine” şahit olduğunu ifade etti. New York Times gazetesinin geçen hafta yayımlanan bir haberinde Yunan Sahil Güvenliği’nin, geçen mart ayından bu yana şişme botlarla Yunanistan topraklarına ulaşmaya çalışan yaklaşık bin sığınmacıyı geri çevirdiği ve bu kişilerin Türk Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığı belirtilmişti. 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX